De Venrayse aanvaller Armend Shala goochelt door de Schaesberg-defensie.
De Venrayse aanvaller Armend Shala goochelt door de Schaesberg-defensie. Foto: Lotte Kamphuis

Venrayse ploeg flink op schot

Venray-Schaesberg 6-2 (3-1).

Doelpunten: 21. Bram Kersten 1-0; 25. Tom Hoogervorst 1-1; 27. Dimitris Touratzidis 2-1; 27. Wesley Deenen 3-1; 60. Wesley Deenen 4-1; 70. Erik Gerrits 4-2; 79. Dimitris Touratzidis 5-2; 84. Burak Tastan 6-2. Scheidsrechter: Hensgens (Landgraaf). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Rick Egelmeers, Angelo van Mil, Dimitris Touratzidis (Venray), Danny Latten en Timo Regtop (Schaesberg).

SV Venray: Strumpen; Egelmeers (63. Gielens), Koenen, Wismans en Van der Waerden; Stiphout, Van Mil (82. Tastan) en Kersten; Deenen (82. Janssen), Touratzidis en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray trok in het eerste thuisduel in 2017 de stijgende lijn door in de eerste klasse D. De nummer drie Schaesberg werd met een 6-2 nederlaag naar huis gestuurd. De ploeg van trainer Stef Sijbers heeft zich stevig in de middenmoot genesteld.

Na vier keer ongeslagen te zijn gebleven in een uitwedstrijd, was het de vraag hoe Venray het er voor eigen publiek van af zou brengen. Een slechte voorbode was dat de vijf laatste thuisduels werden verloren. Maar de jonge Venrayse equipe heeft sinds de winterstop een metamorfose ondergaan. Half december in de bekerwedstrijd uit tegen Gemert paste trainer Sijbers zijn tactiek voor het eerst aan. "We willen graag vooruit voetballen. Maar deze ploeg is nog niet zo ver. Het bekerduel met Gemert hebben we aangegrepen om het verdedigend goed neer te zetten." Met een compacte defensie is Venray veel minder kwetsbaar. Met de teruggekeerde spits Dimitris Touratzidis beschikken de rood-witten over een levensgevaarlijke aanvalslinie. Venray heeft maar heel weinig kansen nodig om het doel te vinden.

De goede resultaten werken als een katalysator. Spelers zijn in de afgelopen weken zichtbaar opgeleefd. "Het heeft ook met vertrouwen te maken. Alles hangt met elkaar samen", weet Sijbers die zijn elftal ten opzichte van tegen ZSV op een plaats wijzigde. Abe Stiphout, terug van een schorsing, verving op het middenveld de geschorste Danny Pelzer. De bezoekers namen op het winderige sportpark De Wieën vanaf het beginsignaal het initiatief. "Het is vrijwel iedere week hetzelfde beeld", verklaarde Stef Sijbers. "Onze tegenstander lijkt optisch sterker, maar toch winnen wij."

Na 21 minuten brak Wesley Deenen door over rechts. Hij gaf een zuivere voorzet op de vrijstaande Bram Kersten die zijn allereerste competitietreffer in de hoofdmacht scoorde: 1-0. Even later stond het alweer gelijk. De lange spits Danny Latten kopte de bal bij de tweede paal terug naar Tom Hoogervorst: 1-1. Twee minuten later kon het thuispubliek weer juichen. Captain Angelo van Mil nam vanaf het middenveld een hoge vrije trap. De opspringende Dimitris Touratzidis kopte perfect de 2-1 binnen. Vanaf de aftrap ging het achterin helemaal mis bij de Zuid-Limburgers. Na een misverstand miste de uitgelopen keeper Kain Bours finaal de bal op de rand van de zestien. Voor Wesley Deenen was het een koud kunstje de 3-1 binnen te tikken.

Het was soms lastig voetballen met de harde wind die dwars over het veld stond. Na de pauze maakte Schaesberg jacht op de aansluitingstreffer. Terwijl de thuisploeg loerde op snelle tegenstoten. Dimitris Touratzidis leek te profiteren van een foutieve terugspeelbal. Hij kwam ten val toen hij keeper Bours wilde omspelen. De leidsman floot, maar niet voor een penalty. De Griekse spits kreeg geel vanwege een fopduik.

Een kwartier na rust gaf Bram Kersten op links de bal mee aan Wesley Deenen die naar binnentrok. Met een weergaloze uithaal vond Deenen de verre bovenhoek: 4-1. Met een schuiver net langs de paal scoorde Erik Gerrits de 4-2. Daarna gooide Venray het duel definitief op slot. Dimitris Touratzidis veroverde tussen twee tegenstanders de bal en hij zette direct koers naar het doel: 5-2. Armend Shala trof twee keer de vuisten van de doelman. Het slotakkoord was voor de zojuist ingevallen Burak Tastan. Hij kreeg de bal op maat van de opgekomen Jordy Wismans: 6-2.