Afbeelding
Foto:

Simons gaat het theater in

Venray | Muziekgroep Simons treedt op vrijdag 24 maart op in de kleine zaal van Schouwburg Venray.

Simons speelt liederen van de hand van Pieter Simons. Pieter Simons is onder andere bekend als muzikant van Parelmoer en Chapieter. Hij heeft inmiddels een uitgebreid scala aan liederen met Limburgs- en Nederlandstalige teksten op zijn naam staan. Het lied Marjolein kreeg regionale bekendheid. Simons brengt een repertoire met afwisselend ingetogen, uitbundige, humoristische en meeslepende nummers.

De muziekstijl is melodieuze folkrock met veelal meerstemmige zang. De muzikanten van Simons spelen op accordeon, (slide)gitaar, basgitaar, tin whistle, doedelzak, mondharmonica en percussie. Als speciale gast geeft Henk Deters acte de présence. Onder de naam Henk Amuseert is hij in en om Venray al jaren actief als liedschrijver, troubadour, acteur en regisseur. Met begeleiding van Maartje Smedts op piano brengt hij een aantal van zijn eigen nummers ten gehore.

Aanvang 20.30 uur. Voor informatie over kaartverkoop kijk op
www.schouwburgvenray.nl.


Documentaire Poels in Limburg

Venlo | De meermaals bekroonde documentaire The Uncertainty Has Settled van de uit Limburg afkomstige regisseur Marijn Poels uit Swolgen wordt de komende tijd nog minstens twee keer in Limburg vertoond.

Gezien de grote belangstelling en de daaruit voortvloeiende discussie wordt de film geprolongeerd in De Nieuwe Scene in Venlo op zaterdag 1 april om 17.00 uur. Drie eerdere filmvertoningen waren in korte tijd uitverkocht. Op zondag 23 april wordt de film vertoond in Filmhuis de Domeinen Sittard. De film doet veel discussie stof opwaaien. The Uncertainty Has Settled snijdt de gevoelige discussie over klimaatverandering en energietransitie aan. In de film bezoekt Poels vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door de miljarden subsidies voor hernieuwbare energie en het falend landbouwbeleid zijn veel boeren energie leveranciers geworden. Poels stelt kritische vragen over klimaat en politiek. De film is geselecteerd voor 42 filmfestivals wereldwijd. Tickets voor de vertoning in Venlo zijn te bestellen via reserveren@nieuwescene.nl.