Verboden vruchten

Venray | Het thema van de 82e Boekenweek is Verboden Vruchten.

Een thema regelrecht uit het paradijs zou je kunnen zeggen. Maar net zoals Adam en Eva werden gestraft voor het eten van de verboden appel, hebben die verboden vruchten altijd een scherp randje.

Ze zijn lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Wel willen, niet mogen, toch doen. Verboden vruchten kom je ook in andere boeken dan de bijbel regelmatig tegen. Zoals bijvoorbeeld in de boeken van Heleen van Royen of E.L. James.

Bij BiblioNu zijn prikkelende boeken ingepakt, zodat je vooraf niet weet welke titel je gaat lezen. In een aantal van die pakketjes zijn lingeriecadeaubonnen verstopt. Wie iets koopt in een lingeriewinkel, maakt kans op een kortingsbon van BiblioNu.

Tijdens de Boekenweek kunnen in de bibliotheken 'verboden' vruchten worden gegeten. Het gratis boekenmagazine staat vol tips en interviews met de Boekenweekauteurs Herman Koch (Boekenweekgeschenk) en Connie Palmen (Boekenweekessay). Koch schreef een verhaal over een man met veel levensinzichten, maar ook grote problemen. Het Boekenweekgeschenk is verkrijgbaar bij boekhandels bij aankoop van € 12,50 aan boeken.

Op zondag 2 april kan er gratis gereisd worden met de NS. Zoek met de Boekentipper naar tientallen boekentips bij het thema Verboden vruchten. Beantwoord de vragen en krijg een leesadvies op maat. Meer informatie is te vinden op de website
www.biblionu.nl.