Afbeelding
Foto:

NCAA-titel voor Dion Dreesens

San Diego | Afgelopen week zwom de 23-jarige Dion Dreesens uit Venray voor Queens University in North Carolina tijdens de nationale kampioenschappen van de universiteiten (NCAA) op de 200 yard vrije slag naar het goud.

Dreesens benaderde daarbij zijn record van afgelopen jaar. Gehinderd door gezondheidsproblemen afgelopen tijd was hij hiermee heel tevreden. Op de 500 yard wist hij als recordhouder niet als eerste te finishen en behaalde hij zilver.

Beide records zijn wel op zijn naam blijven bestaan. Met de estafetteploeg won Queens, met Dreesens als startzwemmer, op de 4 maal 100 en op de 4 maal 200 yards en werd het goud binnengehaald. Queens University wist daarmee de kampioenschapstitel van verleden jaar voor het derde jaar op rij vast te houden. Het seizoen voor de yards-wedstrijden is hiermee afgelopen en voor Dreesens betekent dat dit ook zijn laatste jaar is als zwemmer waarbij hij mocht uitkomen voor de universiteit.

Komend jaar traint hij dan nog uitsluitend bij het Elite Team van Swimmac. Dreesens vertrok aansluitend met de zwemmers van dit team naar San Diego voor een trainingskamp van het American Swimteam om zich voor te bereiden op het langebaanseizoen, dat plaatsvindt in het 50-meterbad. De focus ligt de komende drie maanden op het behalen van een individueel startkwalificatie op de 200 meter vrije slag en plaatsing in de estafetteploeg voor het WK dat komende zomer wordt gehouden in Boedapest.


Red Stars verliest met invallers

FTTC-Red Stars 9-1. Punt Red Stars: Tom Thijssen.

Franeker | In de tweede divisie B verloren de tafeltennissers van Red Stars de uitwedstrijd tegen FTTC: 9-1. In Franeker moesten de gasten aantreden zonder de vaste spelers Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten. De beide invallers, Maurits Gommans van het vierde team en Maarten Peters van het vijfde, speelden wel goed, maar misten de ervaring om een puntje in de wacht te slepen. Alleen Tom Thijssen wist een enkelspel te winnen.

Heren 2, eveneens uitkomend in de 2e divisie, moest met 6-4 zijn meerdere erkennen in Herwaarden uit Veghel met in de gelederen de sterke Erwin Andriessen.