Kwallenballen in Vredepeel

Vredepeel | Achter de benzinepomp bij gemeenschapshuis De Kleine Loef in Vredepeel wordt op zondag 28 mei vanaf 11.00 uur de derde editie van het Kwallenballen gehouden.

Kwallenballen is een soort rugby, maar dan op een omgeploegd en kletsnat maïsveld. Boerenrugby! Sportiviteit en plezier zijn de belangrijkste elementen van deze 'sport'. De regels van het spel zijn heel simpel want wie het meeste scoort wint! En scoren doe je door de natte, loodzware 'kwal' in de waterbak van de tegenstander te gooien of er natuurlijk met zak en tegenstander in te vallen. Tijdens de wedstrijden is er vermaak op het veld, maar daarnaast is er vermaak voor de allerkleinsten en muziek van een dj. Teams van minimaal vijf personen kunnen zich aanmelden. Teams met spelers boven de 16 jaar worden ingedeeld in de volwassenenpoule. Onder de 16 jaar worden de teams verdeeld in een tiener- en kindercompetitie. Opgeven kan via e-mail kwallenballenvredepeel@gmail.com tot 22 mei. Deelname is gratis en geheel op eigen risico.


Kinderen en media

Venray | Kinderen en media. We kunnen er niet omheen.

Al op jonge leeftijd maken kinderen dagelijks gebruik van de tablet en computer. Hoe kun je als ouder je kind ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven? Volg tijdens de Media Ukkie Dagen 2017 een speciale workshop.

BiblioNu houdt op woensdag 5 april ouderbijeenkomsten over mediaopvoeding. Daarbij wordt de mediawereld van baby's, dreumesen en peuters anno nu bekeken door middel van kijken en spelen. De bijeenkomsten worden gehouden in samenwerking met kindercentrum de Kindersofa in Venray en kinderdagverblijf De Ark in Horst.

Jonge kinderen groeien op als de zogenaamde 'digital natives', maar hoe zorg je dat je kinderen bewust met digitale media omgaan? Wat is geschikt en wat heeft een kind eraan? Kijken en Spelen is een workshop voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar en pedagogische medewerkers. Aan bod komen onderwerpen zoals mediaontwikkeling, digitale prentenboeken, televisie, dvd's, websites, tablet, smart Phone en apps. Er zijn bijeenkomsten op woensdag 5 april van 19.30 tot 21.00 uur bij Kindercentrum De Kindersofa aan het Grootdorp 32 in Merselo en Kinderdagverblijf de Ark, locatie kinderdienstencentrum Twinkeling aan de Westsingel 200 in Horst. De workshop is gratis.

Opgeven kan via jeugd@biblionu.nl met vermelding van de gewenste locatie. Ook ouders van kinderen die niet bij bovengenoemde kindcentra ingeschreven staan, zijn welkom.


Regionale Open Coffee

Broekhuizen | De organisatie van de Regionale Open Coffee reikt op dinsdag 18 april van 8.30 tot 12.00 uur handvatten aan, waarmee ondernemers en ondernemende professionals efficiënt, slim en verantwoord kunnen gaan ondernemen. Het evenement vindt plaats in restaurant Bij Christoffel in Broekhuizen.

Jacques Lemmen namens de organisatie: "Aan de hand van twee miniseminars, te weten: Werk je in of aan je bedrijf? en Je bedrijf in je broekzak laten de sparringpartners van Business Boosters ondernemers met een frisse blik kijken naar het dagelijks ondernemen. We zijn erg verheugd dat zij dat willen doen. Ook prijzen we ons gelukkig dat we Jack en Femke Colbers, bedrijfsleiders van restaurant Bij Christoffel en het naastgelegen Maashotel, hun etablissement beschikbaar stellen." Het echtpaar zal samen met Chris Hoeijmakers en Ankie Camps, die de dagelijkse leiding hebben in restaurant Bij Christoffel, de bezoekers van deze regionale netwerkbijeenkomst hartelijk ontvangen en gedurende de ochtend culinair in de watten leggen, met als apotheose het reserveren van een luxe broodjeslunch vanaf 12.00 uur.

De Regionale Open Coffee vindt eenmaal per jaar plaats en is de grote variant van de Open Coffee Met… Horst-Venray. Dit is een netwerkbijeenkomst in het Parkhotel in Horst waar ondernemers en ondernemende professionals elkaar in de ochtend van elke derde dinsdag van de maand tussen 8.30 en 10.30 uur treffen. Onder het genot van een kopje koffie is er gelegenheid tot informeel netwerken, waarbij een aantal punten centraal staan, te weten: samenwerken, ontmoeten, ervaring en kennis delen, nieuwe klanten zoeken en brainstormen over zakelijk gerelateerde onderwerpen als actuele marktontwikkelingen of ondernemersvraagstukken. Aanmelden is gewenst. Dit kan via
www.opencoffeemet.nl.


Vereniging Innovatief Platteland

Horst | Op 15 maart vond de jaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Innovatief Platteland plaats in Hegelsom. Na het formele gedeelte waarin Joop de Hoon uit Horst werd gekozen tot voorzitter kwamen de gastsprekers en demo's aan bod.

Han Fleuren van Boomkwekerij Fleuren nam de aanwezigen mee in het thema 'samenwerking met kennisinstellingen'. Hij gaf een kijkje in zijn eigen bedrijf en met welke innovatieve projecten Fleuren zich bezighoudt. Vervolgens ging Frans van Leijden, directeur HAS Venlo, verder in op de toegevoegde waarde van de samenwerking op praktijkgericht onderzoek. Studenten van de HAS en Fontys Venlo gaven vervolgens verschillende demo's waarin onder andere een weerstation, fieldrobot en schoffelapplicatie werden getoond. Een waardevolle avond waarin leden meteen inzicht kregen in wat samenwerking met kennisinstellingen voor hen kan betekenen en welke ontwikkelingen er zich afspelen.