Night of the Blues

Vierlingsbeek | Het Vierlingsbeekse Gryphus staat op zaterdag 25 maart in het teken van de bluesmuziek tijdens de Night of the Blues, met achter de draaitafels dj Sjaak en live op de planken Blue Monday en Bluez Train. W

Nummers van Guy Forsyth, Tommy Castro, ZZ Top en Mark Ford en vele anderen staan garant voor een gevarieerde set. Blue Monday brengt ze met verve. Het is niet voor niets dat de vijf mannen al speelden in clubs en cafés, maar ook op festivals als Bluestour in Cuijk, Drijf In Blues in Giethoorn en Blast Blues in Asten. Bluez Train, met Henk Koppes uit Vierlingsbeek in de gelederen, speelt nummers van onder meer Jimmy Vaughan, Kenny Wayne Shepherd en The Hoax. Gryphus is geopend vanaf 21.00 uur. Meer informatie op www.gryphus.nl.

De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 26 maart brood gebakken in het bakhuisje.

Kinderen mogen hun eigen broodje kneden, vorm geven, versieren en laten bakken. Elders in het museum is de smid aan het werk. In de kapel van het museum is een bmuziekoptreden. Valodymyr Kurylenko uit Oekraïne speelt bayanaccordeon (een Russische variant van de knoppenaccordeon) en begeleidt daarmee zanger Raf Berman. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.museumdelocht.nl.