"Ik ben geen bonnenschrijver"

WANSSUM | Maud van Arsen is sinds 1 januari 2017 de nieuwe wijkagent voor de dorpen Geijsteren, Leunen, Oostrum, Smakt en Wanssum. Ze maakt momenteel een rondje langs de dorpsraden om zich voor te stellen.

Vorige week woensdag was Maud van Arsen, geboren en getogen in Oostrum, te gast in Wanssum. Ze is sinds begin januari de opvolger van Jan Krouwel. Vanaf 2009 was ze als wijkagent al actief in Gennep. "Het voelt een beetje als thuiskomen. Ik ken de omgeving en ik heb nu ook een kleiner werkgebied, van zo'n vijfduizend inwoners."

Ze vroeg aan de inwoners ('jullie zijn onze ogen en oren') om opvallende zaken te melden bij de politie. "Dat kan zijn van een burenruzie tot een vreemde auto in de straat. We moeten het samen doen." Ze werd al direct op haar wenken bediend. Zo meldde een inwoner dat veel automobilisten zich niets aantrekken van de eenrichtingsweg bij de school. "Ze rijden gewoon op en neer en als je er iets van zegt, krijg je ook nog een grote mond", meldde een bezoekster. "Ik ben geen bonnenschrijver", reageerde Van Arsen. "Bonnen uitdelen is vaak niet de beste oplossing. Het beste is het probleem samen met de school en de ouders op te lossen."

Tevens klonk de klacht dat er vaak auto's op het trottoir geparkeerd staan, waardoor voetgangers moeten uitwijken naar de straat. Van Arsen meldde dat toezicht op parkeren een taak is voor de handhavers van de gemeente. Ze beloofde de klacht door te spelen. Bij de bakker zetten chauffeurs hun vrachtauto's vaak midden op het fietspad neer om binnen een broodje te halen. "Noteer de nummerplaten en geef ze me door. De werkgever aanspreken werkt vaak goed", zei de agente.