Ivonne Voigt (links staand) stemde woensdag  in het wijkcentrum in de Venrayse wijk Brukske.
Ivonne Voigt (links staand) stemde woensdag in het wijkcentrum in de Venrayse wijk Brukske. Foto: Rikus ten Brücke.

"Overtuigd van mijn eigen verhaal"

Venray | Nee, in de Tweede Kamer in Den Haag zal ze waarschijnlijk (nog) niet komen. Ivonne Voigt (38) uit Venray stond 68e op de kandidatenlijst van de PvdA. "Dat zou een enorme stunt zijn",zegt de Venrayse. "Daarvoor moet je 16.000 voorkeurstemmen halen. Dat aantal lijkt me te hoog gegrepen, maar je weet het natuurlijk nooit met verkiezingen. Ik heb geen flauw idee hoeveel stemmen ik krijg."

Woensdag bracht ook Ivonne Voigt, net als miljoenen andere Nederlanders, haar stem uit. In het wijkcentrum in Brukske, de wijk waar ze woont. Maar op wie? En waarom? "Op mezelf", zegt ze eerlijk. Ik geloof in mezelf en ben overtuigd van mijn eigen verhaal."

Ivonne Voigt is pas sinds twee jaar politiek actief. Ze is commissielid en bestuurslid van de lokale afdeling van de PvdA. Haar moeder Tarcicia was van 2006 tot 2010 raadslid in Venray. Voigt kreeg de liefde voor de politiek dus met de paplepel ingegoten. Haar ambities zijn duidelijk. "Volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil PvdA-gemeenteraadslid worden in Venray, maar in de toekomst zou ik ook graag naar Den Haag willen, als Tweede Kamerlid. Mocht dat nu al gebeuren, dan ben ik écht verrast."

Bij het ter perse gaan van deze editie van Peel en Maas was de uitslag van de verkiezingen nog niet bekend. Volgende week in Peel en Maas een uitgebreide terugblik op de landelijke verkiezingen.