Afbeelding
Foto:

Zege voor Nick van Loon

Berghem | Nick van Loon (Meerlo, foto) heeft zaterdag tijdens wedstrijden in Berghem de overwinning gegrepen bij de 85cc grote wielen.

Van Loon had in de eerste manche een goede start en nam in de tweede ronde de leiding over van Amber Simons (Well) die door een val terugviel naar een derde plaats. Van Loon bouwde snel een ruime voorsprong op en sloot de manche winnend af. Ruim achter hem knokte Amber Simons zich terug naar een tweede plaats. In de tweede manche hadden beide een matige start. Van Loon knokte zich alweer snel naar de leidende positie om deze niet meer af te staan. Simons had mede door wederom een valpartij meer moeite. Met een gezonde dosis vechtlust wist zij zich terug te knokken tot een derde plaats. Hiermee werd zij tweede in het dagklassement. Daan van Rijswijck (Oirlo) reed op zondag een sterke eerste manche bij de quads senioren. Van Rijswijck kwam als tweede over de finish. Tot ieders verbazing werd hij in de officiƫle uitslag als elfde geklasseerd. Het bleek dat de tijdwaarneming zijn transponder niet had geregistreerd na de vijfde ronde. Ondanks een bereidwillige toeschouwer die elke ronde de volgorde van doorkomst had opgeschreven weigerde de wedstrijdleiding de uitslag aan te passen. In de tweede manche behaalde van Rijswijck een derde plaats en werd hij hiermee zesde in het dagklassement. Normaal gesproken zou hij een tweede plaats behaald hebben. Geluk bij een ongeluk was het feit dat deze wedstrijd voor de quads junioren/senioren een voorbereidingswedstrijd was en dus niet mee telt voor het Nederlands kampioenschap in deze klasse.

Uitslagen: Mill (KNMV): ONK 85cc grote wielen: 14. Kevin Simons (Well). 32. Britt Jans-Beken (Wanssum). 35. Joey van der Zanden (Wanssum). 51. Kimberly van der Aa (Leunen)

ONK 65cc grote wielen: 12. Sidney van der Aa (Leunen)

Berghem (MON): 85cc grote wielen: 1. Nick van Loon (Meerlo). 2 Amber Simons (Well)

MX 2 jeugd: 17. Juup Tax (Wanssum)

Quads standaard: 5. Diego Hanen (Venray)

Berghem (MON): MX open inters: 7. Jeremy de Vink (Venray)

Quads senioren: 6. Daan van Rijswijck (Oirlo). 10. Silvia Gommans (Oirlo)

MX 2 junioren: 9. Juup Tax (Wanssum)

Mill (KNMV): NK Cup MX 2: 50. Jules Deenen (Wanssum)

Oirschot (KNMV): MX 1/3: 14. Bryan Kersten (Groeningen)

MX 2 - 2takt groep B: 31. Luuk Penninx (Overloon)

Veteranen: 15. Ferdy Kersten (Groeningen)

85cc grote wielen: 43. Niels Huibers (Groeningen)

Foto: Maycel de Bruijn