KWIST'T op zondag 26 maart

Venray | Verrassende vragen, verrassende prijzen, een gezellige kwis met taal als rode draad. Zondag 26 maart wordt KWIST'T alweer voor de vierde keer gehouden.

De quiz wordt gespeeld door maximaal twaalf teams van drie of vier personen. Er is nog plek voor enkele teams. KWIST'T wordt gehouden in de oude raadzaal van 't Zusje in Venray. Het spel begint om 14.00 uur en de winnaars zijn rond 17.30 uur bekend.

De organiserende stichting Venrays Dictee heeft weer een uiteenlopende serie zinnige en minder zinnige vragen bedacht. Ze gaan over taal in de sport, muziek, literatuur, film, wetenschap en actualiteit. Of gewoon over spelling. De vragen worden aangekleed met filmpjes en muziek. Er zijn vragen op alle niveaus. Om mee te doen hoef je dus echt geen leraar Nederlands te zijn. Ook als je je weleens vergist met de 'dt' of het verschil niet weet tussen 'jullie' en 'hullie' maak je bij KWIST'T kans op leuke prijzen die niet minder verrassend zijn dan de vragen. KWIST'T is de enige quiz met dubbele garantie: iedereen heeft prijs en een gezellige zondagmiddag.

KWIST'T begint om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is de raadzaal van 't Zusje open. Meedoen kost 5 euro per team. Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden bij: venraykwist@gmail.com of via de website https://venraykwist.wordpress.com/. Er is nog plek voor een paar teams, maar wacht niet te lang want vol is vol.


Wandeling vliegveldbossen

Ysselsteyn | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 26 maart een wandeling vanaf het voormalige racecircuit door de vliegveldbossen.

De wandeling start om 10.00 uur op het terrein van het oude racecircuit (Bakelsedijk). Dit keer wordt er gewandeld door 'oude' en nieuwe natuur van de vliegveldbossen. Na een jarenlange juridische strijd is enkele jaren geleden racecircuit Venray verplaatst vanuit het bosgebied naar landbouwgrond iets verderop. Op het oude racecircuit vindt nu natuurontwikkeling plaats. Er is een flinke poel gegraven en heidemaaisel aangebracht om de ontwikkeling te helpen. Ook de voormalige parkeerplaats is een mooi terrein met schrale begroeiing en heide. Nu is het een interessante open natuurplek midden in de relatief monotone naaldboombeplanting van de vliegveldbossen. Het gehele gebied heeft een boeiende geologische en culturele geschiedenis. Deelname is gratis.