Venray na rust wakker

Kolping Boys-Venray 2-4 (2-0). Doelpunten: Myrthe van de Laar (3) en Lindie van der Steen.

Oudorp | De voetbalsters van Venray wonnen in de hoofdklasse B het uitduel met Kolping Boys. In Alkmaar zegevierde de gasten met 2-4, na een 2-0 achterstand bij de rust. De Venrayse ploeg begon slap aan de wedstrijd. Venray was ook in die fase qua veldspel de betere ploeg, maar wist de kansen niet te verzilveren.

In de tweede helft had Venray het vizier een stuk scherper staan, wat resulteerde in vier doelpunten en drie verdiende punten een prettige terugreis.

SSS'18 houdt hoop

BSC-SSS'18 2-3 (2-2). Doelpunten SSS'18: Marije Jager, Carlijn Nohlmans en Manon Loonen.

Roosendaal | De voetbalsters van SSS'18 wonnen in de eerste klasse D van BSC. In Roosendaal pakte de Overloonse hekkensluiter met een 2-3 zege de drie punten. SSS'18 kwam met 1-0 achter door een benutte penalty van de thuisploeg, maar vervolgens scoorden Marije Jager en Carlijn Nohlmans de 1-1 en 1-2. Nog voor de rust maakte BSC de gelijkmaker.

In de tweede helft schoot Manon Loonen de geel-zwarten naar de winst, waardoor SSS'18 de marge met de overige degradatiekandidaten verkleint en hoop blijft houden op handhaving.

Zege handbalsters Manual

Manual-Meos 3 13-8 (9-4). Doelpunten Manual: Loes van Dijk (5x), Maaike Lipman (3x), Hanneke Wijnands en Jantine Rongen (beiden 2x) en José Kessels.

Venray | De handbalsters van Manual wonnen zaterdagavond in sporthal De Wetteling de thuiswedstrijd tegen Meos 3: 13-8. Na een moeizaam begin nam de thuisploeg nog voor de pauze via enkele snelle aanvallen de leiding: 9-4. In de tweede helft verdedigde Manual uitstekend, maar liep het aanvallend minder soepel. De zege kwam echter geen moment in gevaar.

Basketballers halen uit

Jumpers'76-BC Deurne Pioniers 97-78. Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (24), Jorik Wulterkens (21) en Loek Claessens (16).

Venray | De basketballers van Jumpers'76 wonnen zondag in eigen huis van BC Deurne Pioniers. Het duel tussen beide eersteklassers eindigde in een 97-78 zege voor de thuisploeg. Jumpers'76 begon sterk aan de wedstrijd en stond na vijf minuten spelen met 15-6 voor. Met name Loek Claessens en Jorik Wulterkens waren aanwezig in het eerste kwart en waren samen goed voor veertien van de 26 punten: 26-15. Ook in het tweede kwart bleef de thuisploeg het betere team. Via een aantal fastbreaks met Dirk Laurense als eindstation pakte Jumpers'76 een voorsprong van twintig punten: ruststand (48-28).

Na de thee begonnen de gasten scherper en via verschillende driepunters kwam Deurne terug in de wedstrijd. Jumpers'76 had echter meteen een antwoord klaar en via drie driepunters van Jorik Wulterkens bleef de marge aan het einde van het derde kwart dertien punten: 72-59. In het laatste kwart bleef het verschil schommelen rond twaalf punten. In de laatste twee minuten liet recreant Erik Scheffer het scoren niet te zijn verleerd en bepaalde hij de eindstand op 97-78.