Samenwerking ruiter en fokker is topsport

Venray | De regio Noord-Limburg groeit steeds meer uit tot hét centrum voor paardensport en fokkerij. De vele paardenbedrijven in de regio houden zich ieder op eigen vlak bezig met de paardenhouderij.

Dit varieert van fokkerij van paarden, de opfokbedrijven, de professionele spring- en dressuurstallen, de hobbymatige wedstrijdruiters, menners, maar natuurlijk ook manegebedrijven en de ruiters die hier iedere dag plezier beleven aan de paardensport. Om alle partijen nog beter met elkaar te laten samenwerken hebben de fokkersstudieclubs RPF Limburg en Fokkerijstudieclub Ysselsteyn de handschoen opgepakt.

Ze houden het symposium Samenwerking ruiter en fokker is topsport op dinsdag 21 maart vanaf 19.30 uur bij De Schatberg in Sevenum. De avond start om 20.00 uur. Rob Ehrens (bondscoach), Frank van Eijkelenburg (fokker) en Giel van Herten (bestuurslid KNHS Limburg) houden inleidingen.

Daarna volgt onder leiding van Jenneke Smit (hippisch journaliste) een forumdiscussie waarbij Joris van Helmond (professionele ruiter), Dave Maarse (professionele ruiter) en Marco Zeekaf (eigenaar met sportpaarden bij professionele stal) aanschuiven.

Amateurruiters, professionele sportstallen, fokkers, stamboeken en iedereen die zich voor het onderwerp interesseert is van harte welkom om deel te nemen. Aanmelden kan via e-mail symposiumpaardensport@gmail.com.


Specsavers steunt herinrichting kern Leunen

Venray | Specsavers Venray heeft in 2016 een bedrag van 625,95 euro bij elkaar weten te sparen voor het project Herinrichting dorpskern Leunen.

Deze week werd de cheque met de donatie overhandigd. Elk jaar kunnen lokale initiatieven online de strijd met elkaar aangaan om te verkozen worden tot het goede doel waar Specsavers Venray een jaar lang voor gaat sparen.

Herinrichting dorpskern Leunen won deze verkiezing en dat is nu beloond met een mooi financieel extraatje in de kas van de organisatie.

Reggy van Voorthuysen van Specsavers Venray: "Het is elk jaar weer leuk om een organisatie hier uit de buurt blij te mogen maken met een donatie. Ook dit jaar zijn we blij dat we weer een mooi bedrag bij elkaar hebben kunnen sparen. We weten zeker dat het goed besteed gaat worden."

Specsavers vindt het als familiebedrijf belangrijk om onderdeel te zijn van de lokale buurt en te weten wat er gaande is.

De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid wordt ook omgezet in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Alle winkels dragen financieel een steentje bij: voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, wordt een vast bedrag gespaard.

Dit bedrag wordt aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen in het hele land. Sinds de oprichting heeft Stichting Specsavers Steunt al ruim 1300 lokale stichtingen en verenigingen financieel een zetje in de rug kunnen geven. In totaal is er al meer dan 2 miljoen euro gedoneerd.

Voor meer informatie kijk op de website www.stichtingsspecsaverssteunt@specsavers.com.


Bloom to you bij Intratuin

Venray | In het tuincafé van Intratuin Venray wordt op woensdag 22 maart tussen 18.00 en 21.00 uur tijdens Bloom to you de nieuwe stijl voor bloemen gepresenteerd.

De Intratuin-styliste-/bloembindster toont diverse creaties in diverse stijlgroepen. De demo is gratis te bezoeken. De laatste weken heeft het Intratuin-team de binnen geheel omgetoverd in de nieuwe belevingswereld van Intratuin 3.0. Intratuin 3.0. bestaat uit diverse werelden-/ belevingen. Zo zien de bezoekers groen gecombineerd met bijpassende potten en accessoires in stijlgroepen: stoer, romantisch, levendig en gezellig, strak en modern, vrolijk en kleurrijk, landelijk en klassiek. Inspirerende werelden vol geur en kleur.

Als extra voorjaarsaftrap ontvangen de bezoekers op deze speciale avond (22 maart) 20% korting op een groot deel van het assortiment (zie actievoorwaarden).