Ysselsteyn wijst EWC'46 terug

Ysselsteyn-EWC'46 4-0 (1-0).

Doelpunten: Dennis Teunissen (2x), Frank Jespers en Ronnie Bovee.

YSSELSTEYN | Koploper Ysselsteyn won overtuigend met 4-0 van EWC'46 in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens verstevigde zijn koppositie, mede door het verlies van achtervolger Oostrum.

De thuisploeg opereerde vanaf het begin behoedzaam tegen de gevaarlijke Wellse aanvalslinie. De organisatie stond voorop en van daaruit zochten de Ysselsteyners het offensief. Gaandeweg werd de thuisclub sterker en er kwamen kansen.In de 22e minuut werd Dennis Teunissen op links perfect aangespeeld door Ronnie Bovee. Teunissen haalde direct hard en onhoudbaar uit: 1-0.

De bezoekers probeerden de achterstand snel ongedaan te maken. Maar de thuisclubdefensie gaf geen krimp. Daardoor raakten de Wellse aanvallers wat gefrustreerd. Met fopduiken werd getracht de goed leidende scheidsrechter Van de Rieth om de tuin te leiden.

Ysselsteyn liet de Wellse ploeg uitrazen. Richting het rustsignaal kreeg Ysselsteyn kansen op de tweede treffer maar die viel niet meer. Na de thee kwam Frank Jespers in het veld voor de licht geblesseerde Gijs Dinghs. Binnen een minuut was Jespers al tweemaal gevaarlijk. Bij de tweede kans was het raak.

Frank Jespers stond met de rug naar het doel toen hij werd aangespeeld door Dennis Teunissen. Hij speelde zich prachtig vrij en schoot de 2-0 binnen.

Dit vroege doelpunt was een domper voor EWC'46. Ysselsteyn hield vanaf dat moment de wedstrijd volledig onder controle. De Wellse spits Mimoun Akrom werd vanwege zijn gedrag in het veld uit voorzorg gewisseld.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Dennis Teunissen. Vanaf 20 meter krulde de blonde topschutter de bal schitterend in de verre hoek: 3-0. Het slotakkoord was voor Ronnie Bovee. De routinier zag zijn corner rechtstreeks in het doel verdwijnen via de mistastende EWC-doelman: 4-0.

Zondag speelt Ysselsteyn opnieuw thuis. Met tegenstander Melderslo heeft de koploper nog een appeltje te schillen. Op 9 oktober leed de Ysselsteyn in Melderslo de laatste nederlaag (3-1) van dit seizoen. Daarna begon de ongeslagen reeks die nu al tien duels voortduurt.

Mark Swinkels:
al acht uur de nul

YSSELSTEYN | Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels is al vijf duels op rij niet meer gepasseerd.

De laatste keer dat een tegenstander tegen Ysselsteyn wist te scoren was op 4 december. Thuis wonnen de Ysselsteyners toen met 3-1 van Resia en Maik Michiels (ex-Venray) scoorde vlak voor rust de tegentreffer. Inmiddels houdt goalie Swinkels al 500 minuten de nul vast.