Afbeelding
Foto:

Dubbelexpositie bij kunstencentrum

Venray | In de serie uitgelicht is bij Kunstencentrum Jeruzalem in Venray tot 23 april een dubbeltentoonstelling met schilderijen en collages te zien van Marie-José Lenssen en Carla Oude-Elferink Kooy (foto). De werken bevinden zich in de wachtruimte en in de gangen op de begane grond.

Marie-José Lenssen maakt voornamelijk schilderijen met olieverf op doek. Geliefde thema's van haar zijn bloemen, landschappen en mensen.

Er is altijd een bepaalde stemming in haar schilderijen, bijvoorbeeld koel grijs verzacht door de warme zalmroze tint.

In de wachtruimte van Kunstencentrum Jerusalem heerst een zonnige stemming: warm geel licht, een zomermiddag in Italië, een kind rennend door het gras, een vrouw uitkijkend over de zee in een wapperende jurk.

Moderne romantiek zou je het kunnen noemen, geschilderd in een techniek waarbij de lagen olieverf in elkaar overvloeien en soms een wazig onscherp beeld opleveren dat de zeggingskracht van het schilderij versterkt; in deze serie is dat wonderbaarlijk goed gelukt.

Carla Oude-Elferink Kooy werkt met verschillende technieken en thema's, abstract en figuratief. Heel bijzonder zijn haar collages en schilderingen waarmee zij in 2015 begon in een kunstenaarsboek.

Zij zegt hierover: "Ik vind het erg leuk om in mijn kunstenaarsboek te werken. Het is een boek met foto's van design waarin ik geschilderd heb met acrylverf, maar ook collages gemaakt heb. Soms heb ik ook met Oost-Indische inkt gewerkt, echt fijn om te doen."

In een nieuwe losbladige veertiendelige serie die nu te zien is, gaat Carla dieper in op het werken met bestaande ondergronden.

Telkens reageert zij intuïtief op de kleur, de sfeer en de afbeelding van de bestaande foto's.

Zij doet dit met acrylverf, collage, inkt en witte fineliner.

Voor meer informatie en openingstijden kijk op de website www.kunstencentrumjerusalem.nl of neem contact op met de coördinator Beeldend via e-mail J.Lieshout@kunstencentrumjerusalem.nl.