Vijf doelpunten van Bas Litjens

Merselo-St.Hubert 8-1 (4-0).

Doelpunten: Bas Litjens (5x), Camiel Kroonen, George Melskens en Tom Michels.

MERSELO | Medekoploper Merselo boekte thuis tegen hekkensluiter St. Hubert een monsterscore (8-1) in de vijfde klasse G. Topscorer Bas Litjens nam liefst vijf treffers voor zijn rekening.

Na elf minuten opende Litjens het doelpuntenfestival uit een pass van Ahmad Qurishi: 1-0. Even later bracht Qurishi met een bekeken bal Camiel Kroonen in stelling en het stond 2-0. St. Hubert kon een keer uitbreken en de bal belandde op de lat. Vlak daarna legde Camiel Kroonen de bal panklaar voor George Melskens die hard uithaalde: 3-0. Bram van Soest moest bij een gevaarlijke vrije trap gestrekt naar de hoek. Bij deze actie liep de Merselose doelman een schouderblessure op. Net na het halfuur verscheen de 4-0 op het scorebord. Uit een diepe bal van Bert Veltrop kapte Bas Litjens zijn tegenstander uit en misleidde de doelman: 4-0.

In het eerste deel van de tweede helft geloofde Merselo het wel. Terwijl de bezoekers niet verder kwamen dan een schot op de paal. Bram van Soest moest zich toch laten vervangen door Joris Peeters. Vlak voor de pauze ging Niels de Klerk al geblesseerd naar de kant. In de 72e minuut pakte Merselo de draad weer op. Uit een snelle inworp van Robin van Dijck scoorde Bas Litjens met een fraaie lob de 5-0. Nadat St. Hubert de eretreffer (5-1) scoorde, ontketende Merselo een slotoffensief. Uit een hoge voorzet van Robin van Dijck kopte Bas Litjens de 6-1 binnen. De opgekomen Tom Michels liet de 7-1 aantekenen en in de blessuretijd kopte Litjens weer raak, nu op aangeven van Rens Wismans: 8-1.

Sporting ST komt na rust goed terug

Sporting ST-Koningslust 2-4 (1-2). Doelpunten: Dave van Rijswick en Ramon Rutten.

SWOLGEN | Hekkensluiter Sporting ST leed thuis een 2-4 nederlaag tegen Koningslust in de vijfde klasse E.

In de eerste helft had de thuisploeg weinig in te brengen. Al snel namen de bezoekers de leiding: 0-1. Even later bestrafte de arbiter een sliding van René Kusters wel erg zwaar met een penalty: 0-2. Koningslust domineerde en kreeg ook veel kansen. Vrij onverwacht kon Sporting ST op slag van rust tegen scoren. Uit een voorzet van Kevin Goldschmidt kopte Dave van Rijswick de 1-2 binnen. Na de pauze bood Sporting ST veel betere tegenstand. Toch liep Koningslust na ruim een uur uit naar 1-3. Een kwartier voor tijd wipte de vallende Dave van Rijswick de bal over de uitgelopen doelman heen. Voor de toegelopen Ramon Rutten was het een koud kunstje de 2-3 te scoren. Meer zat er niet in voor de thuisploeg. Uit een vrije trap verdween de bal even later dwars door de muur in het doel: 2-4.