Oostrum moet stapje terugdoen

Achates-Oostrum 2-0 (1-0).

OTTERSUM | Oostrum moet na het 2-0 verlies bij Achates in Ottersum een stapje terugdoen in de titelrace in de vierde klasse F.

De rood-witten blijven op de tweede plek, maar de achterstand op koploper Ysselsteyn liep op naar vier punten. Er kwam tevens een einde aan een mooie serie van vier ongeslagen duels van Oostrum. Op het slecht bespeelbare veld was goed voetbal niet mogelijk. Het was een wedstrijd die twee kanten uitkon.

Na twintig minuten zag de arbiter een overtreding in een verdedigende actie van Lucas Driessen. Uit de toegekende vrije trap, vanaf de rand van de zestien, nam Achates de leiding: 1-0. Oostrum maakte jacht op de gelijkmaker, maar de bal viel telkens net niet goed. In de slotfase namen de rood-witten meer risico's door één op één te gaan spelen. Maar het was Achates dat tien minuten voor tijd de winst naar zich toetrok: 2-0.

Dik verlies voor pover Leunen

Resia-Leunen 4-0 (3-0).

WELLERLOOI | Het zwak spelende Leunen leed een royale 4-0 nederlaag op bezoek bij Resia in Wellerlooi in de vierde klasse F.

Na een serie met zware tegenstanders hoopten de rood-witten tegen Resia, dat een plaats hoger stond, een goed resultaat neer te zetten. Dat pakte heel anders uit. Bij de Leunse ploeg ontbrak het geloof en de wil om te winnen.

Na acht minuten profiteerde de thuisploeg van een onoplettendheid in de defensie: 1-0. Toen in de 34e minuut de 2-0 viel, knakte er iets bij de oranje-witten. Een minuut later scoorde Resia de 3-0.

Na de pauze probeerde Leunen tevergeefs iets terug te doen. In de 65e minuut liep Resia uit naar 4-0 en het was het duel helemaal gespeeld. Trainer Vincent van Sambeek was zo ontgoocheld over de kansloze nederlaag dat hij na afloop direct naar huis vertrok.

Leunen-clubman Jacobs overleden

LEUNEN | Afgelopen zondag is Leo Jacobs (81) uit Leunen overleden. Een paar dagen voor zijn overlijden ontving hij de gouden speld vanwege zijn grote verdiensten voor SV Leunen.

Leo ('Lei') Jacobs voetbalde al bij Venray toen in 1963 in Leunen de voetbalclub werd opgericht. Hij stapte direct over. Hij was speler van de hoofdmacht die in het eerste jaar meteen het kampioenschap greep. Jacobs was ook jeugdleider vanaf het eerste uur. Na zijn actieve voetballoopbaan werd hij KNVB-scheidsrechter. Hij maakte als arbiter snel promotie. Hij keerde als jeugdtrainer terug bij Leunen en beheerde met zijn echtgenote Jo vele jaren de kantine op het sportpark. Ook werd hij leider van het tweede elftal. Zijn zoon Wim maakte als keeper furore bij Leunen, Volharding, Venray en later VVV. Als supporter bleef hij Leunen altijd vol belangstelling volgen.

SV United al voor de pauze klaar

SV United-VIOS'38 4-1 (4-1).

Doelpunten: Rik van de Pasch (2x), Michal Kolodziejski en Indy Philips.

WANSSUM | SV United versloeg voor eigen publiek VIOS'38 met 4-1 in de vijfde klasse G. De eindstand was halverwege al bereikt.

Na een rommelig begin nam de thuisploeg het heft in handen. Na een kwartier rondde linkerspits Rik van de Pasch een aanval, waarbij de hele voorhoede was betrokken, doeltreffend af: 1-0. SV United ging direct op jacht naar de tweede treffer. Maar de gasten waren na een halfuur dicht bij de gelijkmaker toen de bal op de kruising kwam. Nog in dezelfde minuut viel de 2-0. Michal Kolodziejski vond buiten bereik van de keeper de korte hoek. SV United drukte door en Kevin Koolhof vuurde op het doel. Het geblokte schot kwam bij Indy Philips die met een halve omhaal de doelman verraste: 3-0. Vijf minuten voor rust kopte een VIOS-speler raak uit een hoekschop. Nadat de thuisclubverdediging onder de bal doorging: 3-1. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Rik van de Pasch die uit een corner van Michal Kolodziejski de 4-1 scoorde.

Na de theepauze nam SV United gas terug en probeerde VIOS de bakens te verzetten. Maar de bezoekers misten scherpte in de afronding en doelman Bas Rademacher liet zich niet meer passeren. Aan de overzijde waren Stef van Berlo, Indy Phillips en Michal Kolodziejski nog kansrijk maar doelpunten vielen er na rust niet meer.

Holthees verspeelt zege in extra tijd

HRC'27-Holthees 2-2 (1-2).

Doelpunten: Roy Evers en Anel Dzaka

AFFERDEN | Holthees speelde in Afferden met 2-2 gelijk tegen HRC'27 in de vijfde klasse G. Pas in de diep in de blessuretijd moesten de blauw-witten de winst uit handen geven.

In het openingskwartier miste de Holthese ploeg al een viertal goede kansen om de leiding te nemen. Na 27 minuten kwam de thuisploeg – al dan niet in buitenspelpositie - op voorsprong: 1-0. Zes minuten voor de pauze kopte Roy Evers de 1-1 binnen nadat de HRC-doelman de bal weg stompte. Op slag van rust nam Holthees de leiding. Roy Evers zette op snelheid goed door en uit zijn voorzet scoorde Anel Dzaka de 1-2 voorsprong.

Ook na de pauze waren de beste kansen voor Holthees, maar het derde doelpunt viel niet. Dat werd de blauw-witten in de 95e minuut fataal. Uit een kopbal na een vrije trap viel de 2-2, waarna de arbiter direct affloot.