Koploper ontsnapt bij Volharding

Volharding-Meerssen 1-2.

Doelpunten: 33. Mark Blenckers 1-0; 35. Ruud van Kempen 1-1; 77. Lloyd Borgers 1-2.

Volharding: Vullings; Evers, Gerrits (80. Reijnders), Kessels en Van Kempen (30. Albers); Beurskens, Verstegen en Blenckers; Lenkens (80. Tissen), Van Rens en Brouwer.

VIERLINGSBEEK | Volharding leed een wat schlemielige 1-2 thuisnederlaag tegen koploper Meerssen in de eerste klasse D. De rood-witten liepen door het verlies weinig averij op, want niemand van de zes staartclubs pakte een punt.

Rechtsback Jeroen Schepens ontbrak vanwege droevige familieomstandigheden. Trainer Sjoerd van der Coelen besloot Wouter Evers als rechtsback te posteren, om de gevaarlijke linkerspits Dogan Golpek uit te schakelen. Dat ging Evers prima af, want na zeventig minuten werd Golpek van het veld gehaald door trainer Tini Ruijs.

Doordat Evers naar de achterhoede verdween, kwam er op het middenveld een plaats vrij voor Joep Beurskens. Volharding hoefde nauwelijks onder te doen voor de Zuid-Limburgers. In tegenstelling tot op 6 november, toen de rood-witten in Meerssen nog kansloos met 6-1 onderuit gingen.

De wedstrijd, die op en neer ging, werd in een heel hoog tempo gespeeld. Verdedigend stond Volharding uitstekend. Meerssen was wel dreigend maar de rood-witten hoefden nauwelijks kansen weg te geven.

Na 33 minuten nam de thuisploeg de leiding. Een crossbal van Jip Verstegen belandde op rechts in de zestien bij Jasper Lenkens die het overzicht behield. Lenkens tikte de bal uit de draai naar Mark Blenckers die vanaf elf meter doeltreffend uithaalde: 1-0.

Twee minuten later stond het weer gelijk. Jip Verstegen was op ruim twintig meter van het doel in een duel gewikkeld met zijn tegenstander Ruud van Kempen. De Meerssenaar werd licht uit balans gebracht maar wist toch met een prachtige uithaal de 1-1 onhoudbaar in de kruising te schieten. Daarna had Volharding het even lastig waardoor het rustsignaal als geroepen kwam.

Na de pauze pakten de Vierlingsbekers het goed op. Meerssen kon het moordende tempo niet meer volhouden. Toch kwamen de bezoekers een kwartiertje voor tijd op voorsprong. Na een diepe bal stapte de Volharding-defensie uit en grensrechter Rob de Jong vlagde voor buitenspel. Voor de enige keer in deze wedstrijd negeerde de arbiter het vlagsignaal van zijn Vierlingsbeekse assistent. Meerssen profiteerde en leidde via Lloyd Borgers met 1-2.

Tien minuten voor tijd paste trainer Van der Coelen een dubbele wissel toe. Met Kevin Reijnders en Rick Tissen verschenen twee verse aanvallers in het veld. Bijna was Volharding nog langszij gekomen. Mark Blenckers had pech toen zijn vrije trap op de lat belandde. Vlak voor tijd werd een inzet van Rick Tissen door een Meerssense verdediger met de knie van de lijn gehaald.