De Roojse Hofkapel is op zoek naar een nieuwe zanger.
De Roojse Hofkapel is op zoek naar een nieuwe zanger.

Hofkapel zoekt stem

Venray | De Roojse Hofkapel is, nu Johan Bertrams heeft aangegeven na vijf jaar te willen stoppen, per direct op zoek naar een nieuwe zanger.

De Roojse Hofkapel is onder de naam Raodse Blaoskapel opgericht in 1950. Vanaf de oprichting van de kapel timmerden de muzikanten flink aan de weg. Zo werd de kapel in 1953 tweede op het Limburgs kampioenschap en verzorgden de muzikanten onder meer ook een optreden op de nationale radio.

Na allerlei wisselingen binnen de kapel en een naamswijziging door vorst Jan Ruijten veroverde de Roojse Hofkapel ook definitief zijn plek binnen de vastelaovend in Venray. De band bestaat uit vijftien leden, waaronder een zanger, zangeres, combo en diverse blazers.

De Roojse Hofkapel is vooral actief tijdens het vastelaovesseizoen. Zij verzorgt ongeveer twaalf optredens gedurende dit seizoen, met als hoogtepunt de optredens in de grote tent, de residentie van de Venrayse vastelaovesvereniging De Piƫlhaas. In 2016 mocht de band bijvoorbeeld ook de muzikale omlijsting verzorgen tijdens de cd-presentatie van W-Dreej.

De Roojse Hofkapel nodigt mensen die het leuk vinden om te zingen en keer op keer samen met de rest van van de band een mooi feestje willen bouwen uit voor de audities op 11 april. Reacties kunnen worden gemaild naar info@roojsehofkapel.nl.