Geert Hendrickx met personal trainer Frank Janssen. Inzet: Geert ruim een jaar geleden.
Geert Hendrickx met personal trainer Frank Janssen. Inzet: Geert ruim een jaar geleden. Foto: Henk Lammen

"Ik geniet weer volop"

Leunen | Afvallen, het houdt veel mensen bezig. De dagelijkse strijd met de kilo's en de calorieën. Geert Hendrickx uit Leunen ging die strijd een jaar geleden met volle overtuiging aan. En viel maar liefst 36 kilo af. "Ik sta nu sterker en positiever in het leven."

Door Henk Lammen

In juli 2015 klopte Geert aan bij personal trainer Frank Janssen uit Venray. De 26-jarige Leunenaar zat op een dood spoor. "Ik zat al langer niet lekker in mijn vel en dat vertaalde zich in ongezond eten en daardoor een veel te hoog lichaamsgewicht. Ik at niet belachelijk veel maar lette er totaal niet op wat ik at. Daarbij dronk ik ook erg veel alcohol om mijn gebrek aan zelfvertrouwen te verbloemen. Ik woog op dat moment iets meer dan 129 kilo. Ik wilde dit niet meer en besloot met Frank een afvaltraject aan te gaan, om mijn eetpatroon te verbeteren, af te vallen, meer energie te krijgen en me zo beter te voelen."

Janssen leerde Geert alles over gezonde voeding, voor 80 procent verantwoordelijk om goed en gezond af te vallen. Samen met trainingen bereikte hij al snel succes. Na een half jaar twee keer in de week personal training stapte hij over op de trainingen van Bodycamp. Op zondag speelt hij daarnaast nog zijn wekelijks partijtje voetbal in een van de lagere elftallen van Leunen. "Na precies een jaar was ik 36 kilo kwijt, waarvan 28 kilo puur vet. Hierdoor sta ik een stuk sterker en positiever in het leven. Ik heb veel meer zelfvertrouwen, een goede conditie en beweeg me veel makkelijker op het voetbalveld. Momenteel blijf ik door Frank zijn richtlijnen goed op gewicht." Het bekende jojo-effect krijgt geen vat op Geert. En hij geniet met volle teugen van het leven. Gezonde voeding blijft de rode draad in zijn leven. "En af en toe kan ik ook lekker zondigen of wat biertjes drinken. Maar het belangrijkste wat ik geleerd heb, is wat precies gezonde voeding is. Ik weet nu van welke voeding ik aankom en welke voeding wel gezond voor me is. Doordat Frank, nu nog na anderhalf jaar, me in de gaten houdt, heb ik een stok achter de deur." Zijn afslankchallenge heeft hij nooit als een loden last ervaren. "Frank heeft zijn enthousiasme en passie op mij over weten te brengen. Door zijn drive en positieve motivatie ga je zelf ook een stuk harder trainen. Wanneer je eenmaal weet wat goed voor je is en je lichaam gewend is aan een nieuwe levensstijl, is deze afslankchallenge ook echt niet moeilijk om vol te houden. Ik kan iedereen dit traject aanraden. Het heeft mijn leven positief veranderd."

Frank Janssen glundert bij het horen van zoveel complimentjes. Weet de valkuilen van verantwoord afvallen. "Diëten is niet de meest plezierige bezigheid. De meeste mensen willen zo snel en zoveel mogelijk gewicht verliezen. Maar dat is niet gezond en je ervaart daarna zeker het jojo-effect. Het hormoonbalansprogramma is geen snel dieet, maar brengt hormonen in balans en het lichaam in een gezonde staat zodat je zeker gewicht gaat verliezen. Het beste is om de kilo's die je verliest, bestaan uit vet en niet uit spiermassa. Ik leer de mensen om met een gezonder voedingspatroon en levensstijl de hormonen in balans te brengen en uiteindelijk af te vallen. Ik hanteer daarbij de 80-20 regel, 80 procent gezonde voeding en 20 procent genietvoedsel." "Want", besluit hij, "Afvallen moet geen marteling zijn." Voor meer informatie: www.personaltrainervenray.nl.