Fenne Lomme staat op 13 mei in de finale van Miss Beauty of Limburg.
Fenne Lomme staat op 13 mei in de finale van Miss Beauty of Limburg. Foto: Henk Lammen

Fenne Miss Beauty of Limburg?

Geijsteren | In 2016 werd Kimberley Xhofleer gekroond tot Miss Beauty of Limburg en later zelfs tot Miss Beauty of the Netherlands. Dit jaar gaat Fenne Lomme (25) uit Geijsteren een gooi doen naar de kroon en eeuwige roem. Ze is een van de finalisten van de Limburgse eindstrijd op 13 mei in Valkenburg.

Door Henk Lammen

Vorig jaar werd ze al gescout voor de voorronde van Miss Beauty of Limburg 2016. Met een jaar vertraging is ze nu alsnog een van de deelnemers. Een uitdaging. "Ik heb de website bekeken, wat de verkiezing inhield. En uiteindelijk dacht ik bij mezelf, waarom ook niet. Ik ga het gewoon proberen." Haar deelname hield ze nog even voor zichzelf. Familie, vrienden en bekenden bracht ze niet op de hoogte. Tot het moment suprême, bijna twee weken geleden. Toen nam ze deel aan de casting in kasteel Erenstein in Kerkrade. Tijdens een hele dag besliste een vakjury over het lot van de kandidaten, wie zich wel en wie zich niet mocht gaan opmaken voor de Limburgse finale. Samen met haar moeder Annemie genoot Fenne Lomme van een dagje in de wereld van glitter en glamour. "Ik wist absoluut niet wat me te wachten stond. Heb het ook allemaal maar over me heen laten komen." Ze schitterde in een cocktailjurk en bikini en onderwierp zich aan een vragenronde. "Op hoge hakken hè", lacht ze. "We moesten een heel gevaarlijke trap af, dat was wel even opletten. Maar alles ging uiteindelijk goed."

Aan het einde van de dag kreeg ze al het verlossende woord. Ze was door en is een van de finalisten die op 13 mei strijden voor de titel Miss Beauty of Limburg. Fenne heeft een eigen diëtistenpraktijk in Venray en volleybalt in het derde seniorenteam van ActiveRooy. Voor de 1,70 meter grote schoonheid, met mooie blauwe ogen en lang, donkerbruin haar, is de missverkiezing een avontuur. "Ja, ik weet wat je bedoelt", antwoordt ze zonder te twijfelen op de vraag of missverkiezingen nog steeds een stempel hebben als vrouwonvriendelijk. "Dat stigma is er nog steeds. Natuuurlijk, als je op het podium staat in bikini en hoge hakken stel je je kwetsbaar op." Ze countert de vraag vervolgens met een wedervraag. "Maar wat is er mis mee om je goed te voelen? Trots te zijn hoe je eruit ziet. Ik vind er niks mis mee om mezelf te presenteren. Want het is niet alleen mooi zijn. In het hele traject probeer je het beste uit jezelf te halen, je leert veel en doet nieuwe vriendschappen op. En uiteindelijk kan er maar een de winnaar zijn." In het voortraject naar de finale staan Fenne nog twee drukke maanden te wachten. "Er staat iedere twee weken wel iets op het programma. Trainingsdagen, workshops, fotoshoots, een choreografie- en mediatraining. Afgelopen zaterdag hebben we al een pittige bootcamp gehad. Het wordt spannend, maar zeker ook zwaar de komende weken."

"Of mijn vriend al jaloers is?", herhaalt ze de slotvraag. Niets blijkt minder waar. "Nee, absoluut niet. Ook hij vindt het ontzettend spannend. En is me al aan het promoten bij zijn vrienden om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Want naast de vakjury geeft de stem van het publiek de doorslag wie miss Limburg wordt."