Venray bezig aan sterke opmars

ZSV-Venray 1-3 (1-2).

Doelpunten: 2. Dimitris Touratzidis 0-1; 14. Davy Althuizen 1-1; 42. Armend Shala 1-2; 84. Bram Vievermans 1-3.

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Koenen, Wismans en Van der Waerden; Pelzer, Van Mil (70. Gielens) en Kersten; Deenen (65. Janssen), Touratzidis en Shala (83. Vievermans).

DEURNE | Venray won de uitwedstrijd tegen ZSV in Zeilberg met 1-3 in de eerste klasse D. De rood-witten zijn bezig aan een opmerkelijke opmars in het nieuwe jaar. Vier uitduels in 2017 leverden de Venrayse ploeg liefst tien punten op.

Daardoor werkte het team van trainer Stef Sijbers zich los van de bedreigde zone en bezet nu de zevende plaats. Voor het eerst sinds eind september verscheen Dimitris Touratzidis weer in de basis. De Griekse spits is weer hersteld van een knieblessure. Na twee invalbeurten stond hij zondag weer aan de aftrap. Al na twee minuten bewees Touratzidis zijn waarde want hij zette de Venraynaren op een 0-1 voorsprong. Het begon met een verre uittrap van keeper Jordy Strumpen. Wesley Deenen bracht vervolgens de bal voor het doel waar Touratzidis toesloeg: 0-1.

De thuisploeg kwam net binnen het eerste kwartier op gelijke hoogte. Armend Shala leed balverlies op het middenveld en ZSV brak uit. Davy Althuizen verscheen vrij voor het doel: 1-1. Vlak voor de pauze leidde Venray weer. Na een slechte uittrap van de ZSV-doelman pikte Armand Shala de bal op en hij zette koers naar het doel: 1-2.

Vlak daarvoor ontstond er een incident voor de Venrayse dug-out. Een wisselspeler gooide water naar de grensrechter van ZSV die – in de ogen van de Venraynaren – nogal onsportief vlagde. Elftalleider Ron Clevers raakte in de clinch met de vlagger, waarna Clevers door de arbiter werd weggestuurd.

ZSV was voetballend wat beter, maar Venray was heel sterk in de omschakeling. De rood-witten maakten uitstekend gebruik van de snelheid voorin. Er kwamen kansen genoeg. Toch duurde het tot zes minuten voor tijd voordat de beslissing viel. De 17-jarige Bram Vievermans, die twintig seconden in het veld stond als vervanger van Armend Shala, scoorde bij zijn eerste balcontact de bevrijdende 1-3. Het was de allereerste treffer van de jonge Vievermans in de Venrayse hoofdmacht. En net als bij de 0-1 stond keeper Jordy Strumpen met een verre uittrap aan de basis. Minpunt voor Venray was dat Danny Pelzer, Ruben van der Waerden en Jordy Wismans een gele kaart opliepen.


Eindelijk thuisduel voor Venray

VENRAY | Na vier uitwedstrijden op rij mag Venray voor de eerste keer in 2017 voor eigen publiek aantreden. Schaesberg is zondag de tegenstander op De Wieën.