Jari Wijnhoven van BVV'27 loopt zich vast tussen Bram Tacken en Bart Jenneskens (rechts). Foto: Rikus ten Brücke

SVOC'01 klopt BVV'27

BVV'27-SVOC'01 1-2 (1-2).

Doelpunten: 15. Lou van Kempen 1-0; 23. Rob Houwen 1-1; 37. Sid Peeters 1-2. Scheidsrechter: Kanning (Venray). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Bart Jenneskens (SVOC'01). Bijzonderheid: voor aanvang werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Wilbert Ingenpass, lid van BVV'27.

BVV'27: Engels; Poels, Thiesen, Sil Arts en Van de Water; Lucassen, Wijnhoven en Lou van Kempen; Beurskens (58. Job van Kempen), Gelden en Smeets.

SVOC'01: Classens; Gommans, Deenen, Jenneskens en Loonen; Wismans (77. Marcellis), Peeters en Tacken; Rob Houwen, Coppers en Danny Houwen.

Door Henk Willemssen

BLITTERSWIJCK | SVOC'01 blijft door de 1-2 zege bij BVV'27 in het spoor van de koplopers Merselo en Heijen in de vijfde klasse G. Met de 2-1 winst namen de tricolores ook revanche voor de 2-3 thuisnederlaag tegen de Blitterswijckers. "BVV is voor ons altijd een lastige tegenstander", zei SVOC-trainer Toon Bongers.

Zijn collega Jef Vels kon nog precies over elf spelers beschikken. Job van Kempen was de enige wissel op de bank. Liefst vier BVV'ers waren geschorst. Drie schorsingen waren een gevolg van gele kaarten uit tegen De Zwaluw.

SVOC'01 is na enkele kwakkeljaren aan een opmerkelijk goed seizoen bezig. De nieuwe trainer Toon Bongers repte voor aanvang over het halen van de nacompetitie. Wellicht zit er nog wel meer in het vat. "Nu we er zo goed voorstaan, gaan we ook voor het kampioenschap. We willen in ieder geval zo lang mogelijk blijven meedoen", verklaarde Bongers die zijn opstelling gewijzigd had. Marthijn Coppers schoof door naar de voorhoede en Tijs Loonen bewandelde de omgekeerde weg.

In het openingskwartier hadden de tricolores een overwicht. Het eerste doelpunt van BVV'27 kwam letterlijk uit de lucht vallen. Lou van Kempen gaf vanaf links een hoge voorzet. De bal leek een makkelijk prooi voor keeper Nick Classens. Maar de onfortuinlijke goalie liet de bal uit zijn handen vallen en de thuisploeg kon juichen: 0-1.

SVOC'01 zette zich snel over die tegenslag heen. Vanaf de aftrap dook Marthijn Coppers voor het doel op maar keeper Davey Engels reageerde alert. De Blitterswijckse libero Tom Thiesen ging even later in de fout waardoor Sid Peeters plotseling vrije doortocht kreeg. De bal verdween hoog over de lat.

Halverwege de eerste helft viel toch de gelijkmaker. Rob Houwen slalomde op rechts langs vier verdedigers. Met een bekeken schuiver bekroonde de SVOC-topschutter zijn mooie actie: 1-1. De bezoekers voerden de druk op. maar op het hobbelige veld was het soms lastig voetballen. Davey Engels tikte een gevaarlijke vrije trap van Marthijn Coppers over de lat. Uit de corner die volgde van Rob Houwen riep Engels 'mijn bal!' maar de sluitpost liet los en de attente Sid Peeters schoot de 1-2 binnen.

In de tweede helft probeerde BVV'27 langszij te komen. Maar de ploeg was te gehavend om het SVOC'01 echt moeilijk te maken. De beste kans ontstond vlak voor tijd toen Sil Arts inkopte uit een vrije trap van Jimmy Lucassen. Doelman Nick Classens bracht redding. "Dit is een belangrijke overwinning", zei de winnende trainer Bongers. "Voor rust waren we sterker. Toen hadden we een grotere voorsprong moeten nemen. We lieten te veel kansen liggen."