Boeing Boeing in schouwburg

Venray | Maart staat vol voorstellingen in Schouwburg Venray. Eén daarvan is Boeing Boeing. In deze klucht beleeft de rijke vrijgezel Bernard de tijd van zijn leven met drie verschillende stewardessen uit drie verschillende landen.

Dit allemaal onder het afkeurende oog van zijn norse huishoudster. Een tot in detail uitgewerkt schema van de vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit tegenkomen. Maar dan is er de ontwikkeling van de gloednieuwe en veel snellere Boeing 747. De moderne tijd haalt hen in.

Dit gooit het strakke schema helemaal in de war. Kortom: een opeenvolging van hilarische verwikkelingen waarbij de waarheid aan het licht dreigt te komen. Boeing Boeing is te zien op zaterdag 18 maart om 20.00 uur.

Toneelgroep Maastricht brengt de voorstelling De advocaat. Deze met maar liefst 5 sterren bekroonde voorstelling is geïnspireerd op het leven en de carrière van voormalig Advocaat Bram Moszkowicz. De advocaat, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, vertelt het verhaal van een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Hij beheerst de kracht van het woord als geen ander. Als een volleerd acteur kan hij recht praten wat krom lijkt. Moszkowicz is welbespraakt, charismatisch, geestig, draagt dure pakken en omringt zich met de mooiste vrouwen. Iedereen wil Moszkowicz zijn. Behalve Moszkowicz zelf. De advocaat is te zien op woensdag 22 maart om 20.00 uur.

Daarnaast maakt Schouwburg Venray plaats voor hét technocabaretduo van Nederland: Matroesjka. Ze wonnen in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze zijn in 2015 genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs met het liedje #imalive. En bovendien zijn ze brutaal, actueel en grappig. In Brainwash duiken Lisa Loeb en Janneke Rinzema in de diepste krochten van het menselijk brein. Op zoek naar de imperfecties en de pareltjes wagen ze zich aan onderwerpen waar zelfs de meest doorgewinterde cabaretier zijn vingers niet aan durft te branden. Matroesjka is te zien op woensdag 22 maart om 20.30 uur. Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op www.schouwburgvenray.nl.


Start bouw Kipster-boerderij

Castenray| De Limburgse gedeputeerde Hubert Mackus geeft op woensdag 19 april het officiële startsein voor de bouw van Kipster, een revolutionaire boerderij op het Wusterveld in Castenray.

Eind maart beginnen de grondwerkzaamheden, uitgevoerd door Maessen Grondverzet, als voorbereiding op de bouw. Voorafgaand hieraan is ruim vier jaar ontwikkelingswerk verricht. Strategische partners, als Big Dutchman voor de stalinrichting, Kingspan voor bouwmaterialen en Hendrix Genetics voor de dieren hebben aan de ontwikkeling bijgedragen. Ook partijen als de Dierenbescherming zijn betrokken bij de ontwikkeling van Kipster.

Verder is rekening gehouden met de criteria van Milieukeur Ei. Ruud Zanders, directeur: "Dankzij tal van innovaties, maar ook door boerenslimheid is Kipster de meest dier-, mens- en milieuvriendelijke boerderij voor leghennen ter wereld. We hebben dan ook de ambitie om met dit innovatieve concept de wereld te veroveren. En met ons team van vier ondernemers met een uiteenlopende achtergrond en internationale ervaring gaat dat zeker lukken"

Kipster is van vier ervaren ondernemers, met elk een eigen specialisme: Maurits Groen (milieu), Ruud Zanders (pluimvee), Olivier Wegloop (communicatie) en Styn Claessens (pluimvee). In aanwezigheid van de Venrayse wethouders Jan Loonen en Martijn van der Putten wordt het officiële startschot voor Kipster op 19 april gegeven. Aansluitend daarop gaat aannemersbedrijf Teunissen uit Ysselsteyn, samen met onder meer Electro Gommans uit Oirlo, Versleijen Agri en Installatie Techniek uit Oirlo en Smiemans Projecten uit Kwintsheul, de Kipster realiseren. Het gebouw van Kipster is ontworpen door V-snaarprojecten uit Ysselsteyn.

Op 15 september staat de opening van Kipster gepland. In de week daaropvolgend zullen 24.000 Dekalb-withennen, afkomstig van Vepymo, de Kipster komen bewonen. Kipstereieren zijn vanaf november te verkrijgen bij supermarkt Lidl.


Ben en Jeanne in het zonnetje

Vierlingsbeek | Tijdens de jaarvergadering van de KBO Vierlingsbeek/Groeningen reikte wethouder Jeu Verstraaten vrijdag aan Jeanne Vervoort-de Koning en Ben Willems de Boxmeerse Speld van Verdienste uit.

Jeanne Vervoort-de Koning heeft 12 jaar een bestuursfunctie vervuld bij de KBO. Naast deze activiteiten was ze erg nauw betrokken bij het KVO (nu VOVG) als programmabegeleidster. Ook was zij jarenlang betrokken als uitvoerend vrijwilliger bij het evenement Op de Tôffel en stond zij voor iedereen klaar die haar hulp nodig had. Zij nam tijdens de jaarvergadering afscheid als bestuurslid van de KBO.

Ben Willems nam afscheid als bestuurslid, tevens vicevoorzitter van de KBO. Naast deze activiteiten was hij bestuurslid van de Stichting Exploitatie sportpark Soetendaal van 1996 tot 2016 en was 25 jaar voorzitter van het kerkkoor.

Ook was hij 10 jaar bestuurslid van de KPJ Vierlingsbeek/Groeningen. Voor hun belangeloze en tomeloze inzet werden beiden geëerd met de Boxmeerse Speld van Verdienste.


Dorpsraad Wanssum

Wanssum | Dorpsraad Wanssum houdt een openbare dorpsraadvergadering op woensdag 15 maart in De Zandhoek in Wanssum.

Aanvang 20.00 uur.