Red Stars wint marathonpartij

Red Stars-Pecos 2 6-4. Punten Red Stars: Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten (beiden 2x), Tom Thijssen (1x) en het dubbel Bogaard/Van der Vleuten.

Venray | De tafeltennissers van Red Stars wonnen in de tweede divisie B thuis van Pecos 2: 6-4. In een marathonpartij van zes uur zegevierde de thuisploeg. Vooral speelster Tanja Helle van Pecos was een struikelblok met haar bekeken, felle en harde spel gekoppeld aan een prima voetenwerk. De wedstrijd begon met een enerverende partij van Tom Thijssen tegen de stugge verdediger Ronald Rijsdorp en met genoeg variatie won Tom in de vijfde game deze partij. Frank van der Vleuten moest in zijn eerste partij spelen tegen Tanja Helle en ondanks sterk tegenspel van Frank was Tanja met haar agressieve spel over vijf games de sterkste. Ronald Bogaard moest in zijn partij tegen Paul Kruijt ook over vijf games zijn partij zien te winnen en dit lukte, waardoor Red Stars met 2-1 de leiding nam. Het dubbel Bogaard/Van der Vleuten vergrootte door een 3-1 winst tegen Helle en Kruijt de marge tot twee punten. Tegen Rijsdorp bouwde Van der Vleuten de voorsprong uit naar 4-1. De gasten kwamen na twee winstpartijen terug tot 4-3. De laatste drie wedstrijden moesten gaan uitmaken of er winst werd geboekt of een puntendeling. Van der Vleuten begon met een zege, waarna Bogaard met zijn tweede winstpartij tegen Rijsdorp de winst veilig stelde: 6-3. In de slotpartij verloor Thijssen eveneens van Tanja Helle.

Red Stars 2 behaalde op de andere tafel een uitstekend gelijkspel tegen JCV uit Vught, met de sterke Jos Verhulst in de gelederen: 5-5.


Royale nederlaag hockeyers

Venray-Apeliotes 1-5 (0-2). Doelpunt Venray: Guido Pop.

Venray | De hockeyers van Venray gingen in de derde klasse kopje onder tegen Apeliotes. De Venrayse ploeg was kansloos in het thuisduel met de gasten uit Nijmegen: 1-5. Apeliotes troefde het thuisteam op alle fronten af en won verdiend. Halverwege het duel keek Venray al tegen een 0-2 achterstand aan. De eretreffer werd gescoord door Guido Pop.

Venray koos vanaf de eerste minuut voor de aanval. Guido Pop zocht de combinatie op met Stan Deeks en schoot vervolgens op doel. De bal werd echter van de lijn gehaald door de laatste man van Apeliotes die vervolgens ook een sterke counter opzette. Binnen 30 seconden lag de bal vervolgens in het doel van Venray. Thijs van Tiel, de vaste keeper van Venray is de komende weken uit de roulatie vanwege een ingescheurd kapsel in de knie, waardoor de 15-jarige keeper van de B1 zijn debuut maakte in het eerste.

Na de 0-1 ging Venray op zoek naar de gelijkmaker. Schoten van de spitsen Guido Pop en Jesper Timmermans werden echter gepareerd door de solide doelman van Apeliotes. Venray was de betere ploeg in de eerste helft, maar moest toch toezien hoe de bal via een strafcorner erin werd gesleept: 0-2. In de tweede helft ging Venray opnieuw aanvallend van start. Vanuit een counter kreeg de thuisploeg een strafcorner die werd benut door Guido Pop. Pop stond ook aan de basis van de volgende kans.

Hij pikte de bal op het middenveld op en zag Bart Pronk vrij staan in de cirkel. Pronk bediende Cornfiel Kroon jr. die zijn inzet niet zag beloond met een treffer. Door de aanvallende strijdwijze van de thuisploeg kregen de gasten vooral op het middenveld steeds meer ruimte. Zij profiteerden dankbaar en beslisten in de slotfase met drie treffers op rij het duel. Op zondag 19 maart speelt Venray om 14.45 in Eindhoven tegen Don Quishoot.


Ruime zege hockeysters

Venray-Nova 7-4 (3-2). Doelpunten Venray: Danjelle Creemers (3x), Wendy Heijting (2x), Annemarie Voorn en Lieke Jeuken.

Venray | De hockeysters van Venray wonnen zondagmiddag in de reserve vierde klasse het doelpuntrijke thuisduel met Nova. De gasten uit Heerlen werden in de eerste wedstrijd na de winterstop met een ruime 7-4 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Een van de grootste supporters van het team, en moeder van speelster Sarah Bos, ontbrak aan de zijlijn. Ter nagedachtenis aan de overleden Irene Bos-Stichters droegen de Venrayse hockeysters deze wedstrijd een rouwband. Ook hielden dames 1 en heren 1 een moment stilte voor de wedstrijd. Venray begon sterk en kwam al gauw op voorsprong door een treffer van Lieke Jeuken. Op het middenveld wisten de speelsters elkaar gemakkelijk te vinden en Anouk van de Craats, na acht maanden niet te hebben gehockeyd, speelde of ze nooit was weggeweest. Na de tweede Venrayse treffer van Danjelle Creemers kwamen de gasten terug tot 2-1. Venray had meteen een antwoord klaar en na een assist van Annelieke Creemers kon Annemarie Voorn via een tip-in scoren. Nova bepaalde uiteindelijk de ruststand op 3-2. Na de pauze drukten de gasten door en namen met twee treffers op rij brutaal de leiding: 3-4. Vanaf dat moment nam Venray het initiatief weer in handen. Verschillende strafcorners werden geforceerd en benut door Danjelle Creemers (2x) en Wendy Heijting. Met haar tweede treffer van de dag bepaalde Heijting uiteindelijk de eindstand op 7-4.


Nederlaag Lake Valley

Lake Valley-ZVV AWT-Gelaen 2-4. Doelpunten Lake Valley: Samir el Ghoul en Fabian Hendriks.

Venray | In de landelijke Topklasse D verloren de zaalvoetballers van Lake Valley vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen ZVV AWT-Gelaen: 2-4. Na de 0-1 voorsprong voor de gasten scoorde Samir el Ghoul de gelijkmaker in sporthal De Wetteling. ZVV AWT-Gelaen nam vervolgens nog voor de rust afstand: 1-3. Na de thee verhoogde de nummer twee van de ranglijst de stand naar 1-4, alvorens Fabian Hendriks voor Lake Valley de tweede treffer scoorde en daarmee de eindstand op 2-4 bracht. Met nog vijf duels te gaan kan Lake Valley degradatie nauwelijks nog ontlopen.