Afbeelding
Foto:

Dakenman van het jaar

Venray | Piet Jacobs uit Venray, voormalig eigenaar van Jacobs Dakbedekkingen in Wanssum en huidig voorzitter van de branchevereniging van dakdekkersbedrijven hellende daken, Het Hellende Dak, is door het vakblad Roofs genomineerd voor de titel Dakenman van het jaar.

De bekendmaking vindt plaats op vrijdag 24 maart in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Jacobs is genomineerd vanwege zijn belangeloos en tomeloze inzet voor het opnieuw opzetten van een vakopleiding in de hellende dakenbranche, op basis van het al oud beproefde en bewezen model van leerling tot gezel tot en met meester, het zogenaamde gildesysteem.

Jacobs is een van de veertien genomineerden, maar is als enige niet in dienst is van een vereniging of bedrijf. Stemmen is mogelijk tot 17 maart via http://www.dakevent.nl/index.php/nomineer-dakenman-2016.


Lezing vogelclub

Venray | Vogelvereniging Venray houdt op maandag 20 maart de lezing eivoer maken door Andre Bremen.

Bremen is deskundige en keurmeester op het gebied van zang- en siervogels. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in café Back in Time aan de Mgr. Hanssenstraat 29 in Oostrum. Voor meer informatie: www.vogelverenigingvenray.nl of e-mail info@vogelverenigingvenray.nl.


Match

Venray | Macht voor Vrijwilligers is op zoek naar een wandel- of fietsvrijwilligers voor Gehandicaptenplatform Venray.

Gehandicaptenplatform Venray zoekt vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het zoeken naar toegankelijke fiets- en wandelroutes voor mindervaliden. In Venray en omgeving zijn veel wandel- en fietspaden. Maar welke zijn geschikt voor wandelaars met een rollator? Voor rolstoelen en scootmobielen? Wie een route gaat wandelen of fietsen kan zijn bevindingen noteren op een controlelijst. Uw bijdrage kan een mindervalide helpen een route te kiezen om van de natuur te genieten. Wens: Natuurliefhebbers die graag wandelen of fietsen. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.