Nieuwe digitale flitspalen

Horst\ Tienray | Twee nieuwe digitale flitspalen worden op korte termijn aangezet aan de Tienrayseweg in Horst en de Spoorstraat in Tienray.

De nieuwe digitale flitspalen moeten de verkeersveiligheid in het gebied op een positieve manier beïnvloeden. Een groot voordeel van digitale palen is dat ze 24 uur per dag aanstaan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Burgers die dus een boete krijgen voor rijden door rood of te snel rijden, kunnen als ze dat nodig vinden, op de acceptgirokaart lezen waar en hoe ze bezwaar kunnen aantekenen. De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid.

De digitale flitser, die geen last heeft van een volgeschoten film (zoals bij analoge flitspalen), werkt continu en maakt gebruik van een infraroodflitser. Die zorgt ervoor dat de flits niet te zien is. Weggebruikers hebben dan geen hinder van flitslicht. Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten, meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden.

Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.


Open Coffee Met bij schouwburg

Venray | Open Coffee Met is dinsdag 21 maart om 8.30 uur te gast voor een rondleiding in de vernieuwde schouwburg van Venray.

Na een verbouwing zijn onlangs de deuren heropend. Directeur Paul Franssen: "Het is onze missie om iedereen die hier komt thuis te laten zijn in een andere wereld. Het 'Efteling-gevoel', een totaalbeleving. Het is dan ook meer dan een avondje uit. Naast een gevarieerd programma zorgt de extra service die we geven voor deze beleving: het drankje dat we aanbieden, de jas die we aannemen, onze vriendelijkheid. Dat maakt dat iedereen zich hier welkom voelt." Franssen gaat de belangstellenden door 'het huis van Venray' leiden en laten zien hoe je dit als ondernemer kunt doen. Marlie Franssen namens de organisatie van Open Coffee Met: "Het is voor elke ondernemer interessant te weten hoe je voor je klant net dat beetje extra kunt leveren: een gevoel en beleving waardoor hij juist voor jou kiest. Wat is hier voor nodig en hoe doe je dat?"

Open Coffee Met... Horst-Venray is een vrijblijvende netwerkbijeenkomst waar zelfstandig ondernemers en ondernemende professionals elkaar op de derde dinsdag van de maand tussen 8.30 en 10.30 uur ontmoeten.