'Veel werk aan winkel in De Brier'

VENRAY | WoonMax kan een veel grotere toestroom van klanten krijgen. De woonboulevard op bedrijventerrein De Brier ligt gunstig aan de zuidkant van Venray, vlak bij de A73 en Deurneseweg. Het schort aan promotie en publiciteit. Dat bleek donderdagavond tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis.

Door Henk Willemssen

Hans van den Berg is sinds december 2016 bedrijfsleider van Gamma. "Wat mij direct opviel is dat WoonMax op geen enkele ANWB-bord staat vermeld. Voor consumenten van buiten Venray is het nauwelijks te vinden." Ook op de websites van de gemeente en Venray Bloeit is het speuren. "De Brier staat niet als bedrijventerrein vermeld op de site van de gemeente. Bij Venray Bloeit komt WoonMax helemaal niet voor. Er valt nog een wereld aan communicatie te winnen", vindt Van den Berg.

Hij stak de hand ook in eigen boezem. "Toen ik hier in december begon, ben ik me bij alle zaken gaan voorstellen. Dat vonden ze vreemd. Het is iedereen voor zich. Terwijl we als WoonMax juist met een gezicht naar buiten moeten treden." Ook raadslid Theo Mulders (Samenwerking) haalde de slechte bereikbaarheid aan. "Bezoekers vanaf Deurne rijden WoonMax zomaar voorbij, voordat ze erg in hebben."


'Intratuin mooie publiekstrekker'

VENRAY | Intratuin zou een mooie publiekstrekker zijn voor De Brier. Dat zei Evert van Montfort van Suyderland Venrode.

Intratuin ligt net als WoonMax aan de Deurneseweg. "Maar het ligt een kilometer verderop. Dat is te ver uit elkaar", zei Van Montfort. "Intratuin zou op De Brier veel beter passen dan een supermarkt."

Met argusogen wordt gekeken naar Inter Chalet in Horst. "Venray heeft de boot gemist. De Brier had het centrum van woonzaken in de regio moeten zijn", meende bestuurslid Dominique Melskens van Venray Centraal."