Eerlijke spelregels arbeidsmarkt

Venray | De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) voeren zondag 12 maart actie in Limburg voor eerlijke spelregels op de arbeidsmarkt en meer werkgelegenheid.

"Of je nu jong of oud bent, een arbeidsbeperking of een migratieachtergrond hebt of niet: iedereen verdient een eerlijke kans op een goede baan met een fatsoenlijk inkomen", aldus Lieke Kuiper, voorzitter van de JS. Om dat te bereiken gaat de JS op campagne, samen met de Partij van de Arbeid (PvdA) en de Partij van Europese Sociaaldemocraten (PES), om te pleiten voor gelijk loon voor gelijk werk, anoniem solliciteren als nieuwe norm en investeren in banen voor jongeren via het Europees Jeugdwerkgarantieplan.

Langs de deuren, maar ook online met de hashtag #Act4Youth, vragen zij hier aandacht voor. "Nu de werkloosheid en de jeugdwerkloosheid dalen, moeten we Limburg niet vergeten. We streven naar werk voor iedereen zonder iemand uit te sluiten", zegt Kuiper. Op dit moment zijn jongeren namelijk nog steeds vaker werkloos dan andere groepen. Voor Limburg geldt dit nog meer dan voor de rest van het land. "Ook jongeren verdienen een toekomst met goed onderwijs en goed werk", vindt de voorzitter van de JS.


Open dag
Vincent van Gogh

Venray | Vincent van Gogh doet op zaterdag 18 maart mee aan de landelijke Open dag van de Zorg. Van 12.00 tot 15.00 uur opent de organisatie de deuren van het nieuwe dienstencentrum; de historische kapel op Servaashof in Venray die sinds enkele maanden dienst doet als werk-, vergader- en ontmoetingsplek.

Voor iedereen die kennis wil maken met de geestelijke gezondheidszorg is er tijdens de open dag een gevarieerd programma. Op meerdere tijdstippen start er een rondleiding door het dienstencentrum. In 2015 is Vincent van Gogh gestart met de verbouwing van de kapel en de oude keuken, het is nu een duurzame, inspirerende werkomgeving geworden die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking.

Op verschillende tijdstippen is er voorlichting over persoonlijkheidsstoornissen, GGZ in de wijk en innovaties in de zorg. Er worden vragen beantwoord over psychiatrische ziektebeelden en het aanbod hierin. Bij de verslaving preventiewerkers kunnen de bezoekers terecht voor alcohol- en drugsvoorlichting. In de alcoholsimulator kan worden ervaren wat de invloed van alcohol is op het rijgedrag. Tijdens de workshop Stress de baas, leren de aanwezigen omgaan met stress.

Verder zijn er rondleidingen door het Museum Psychiatrie Venray. Verder zijn er ook activiteiten voor kinderen.


Leuke luitjes uit Venray

Venray | Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen.

En die zijn vaak dichterbij dan je denkt. Op www.leukeluitjes.nl staan leuke luitjes voor mensen vanaf 60 jaar die ook willen wandelen, fietsen, handwerken, naar het museum of samen eten. Via www.leukeluitjes.nl kan in contact worden gekomen met mensen in de buurt die dezelfde hobby's hebben als jij. Daar zie je dat er buurtgenoten zijn met dezelfde hobby's als jij.

Om die buurtgenoot makkelijker te vinden is Leuke luitjes opgericht. Aanmelden is gratis. En vergeet je hobby niet in te vullen.

De postcode is nodig om te bekijken wie er dichtbij woont. En je e-mailadres is belangrijk om contact met de ander te leggen. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen. Je houdt natuurlijk zelf de regie en kunt zelf bepalen of en wanneer je samen iets leuks gaat doen. Kaarten, fietsen, wandelen, fotograferen, samen iets drinken, samen eten, naar theater of museum. Het is allemaal welkom.


Alzheimer Café Venray

Venray | Op maandag 13 maart is het Alzheimer Café Venray weer open.

Het café is een maandelijkse informele bijeenkomst waar mensen met dementie, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en te leren over dementie en aanverwante thema's. Het thema van de avond is: Omgaan met onbegrepen gedrag. Gastspreker is Jozé Scheffer, GZ psycholoog van De Zorggroep.

Het café vindt plaats in De Kemphaan in Venray en aanvang van het programma is om 19.30 uur. Voor meer informatie: avondcoördinator Alzheimer Café regio Venray, Joke Halmans, telefoon (0478)583806.


Lourdesreizen

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel organiseert reizen naar Lourdes voor jonge, oude, gezonde en zieke mensen. Er is een negendaagse busreis van 17 tot en met 25 mei en er zijn zesdaagse vliegreizen van 19 tot en met 24 mei en van 2 tot en met 7 september. De bus- en vliegreizigers logeren in hetzelfde hotel. Voor inlichtingen en het aanvragen van een brochure: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814 of bij Gertie Jeuken, telefoon (0478)510509 Voor mensen die bij CZ verzekerd zijn kan een hoge korting aangevraagd worden. De reizen worden gehouden in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim (Limburgse bedevaarten). Informatie: www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.