Afbeelding
Foto:

Ziekenhuis Helpende Handen

Tiruverkada | De voor zijn leeftijd gezonde 109-jarige Swamy Ayappa werd recent door Pappa Steven uitgenodigd om het ziekenhuis te zegenen.

Hij staat symbool voor gezondheid en wijsheid. Hij woont naast de duizend jaar oude Shiva-tempel in Tiruverkada, het Indiase dorpje waar ook het Helpende Handen Gayatri- ziekenhuis wordt gebouwd. Een Swamy is een priester die voor de 'gewone' mens een verbinding is met God. De Swamy heeft, vanuit een oude traditie, naast de tempel, een grote watertank laten bouwen ten behoeve van de plaatselijke bevolking.

Kijk voor meer informatie over dit ook vanuit Venray gesteunde project op de website www.helpendehandenindia.nl.


Kopstukken D66 in Venray

Venray | De campagnebus van D66 doet op zaterdag 11 maart Venray aan. Aan boord zijn kopstukken als Stientje van Veldhoven (nr. 2), Jessica van Eijs (nr. 13), Limburgse kandidaat Rens Raemakers (nr. 17) en Sophie in 't Veld (prominent Europarlementariƫr).

Zij toeren die dag door Limburg en strijken aan het einde van de middag neer op het Schouwburgplein. Op en rond het Schouwburgplein is de lokale afdeling van D66 dan al vanaf 15.00 uur in de weer om bingokaarten uit te delen. Van 18.00 tot 19.00 uur wordt er door hen een bescheiden bingo gehouden in de foyer van de schouwburg. In de bingo staan de kandidaten van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen centraal. Er leuke prijsjes te winnen. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig, en deelname is gratis.

Mediteer voor Nepal

Venray | Op maandag 13 en vrijdag 17 maart houdt Ariette Loeffen van Van HarteCoaching benefiet-meditatieavonden ten bate van Nepal. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar het goede doel Kopali.

Marjo Jenniskens (oorspronkelijk uit Ysselsteyn) werkt aan een opvang voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk en/of seksueel geweld. Ariette Loeffen uit Venray gaat het gedoneerde geld in april persoonlijk brengen. Dit doet zij samen met haar ouders Albert en Gerrie Loeffen. De meditatieavonden vinden plaats aan de Veerweg 3 in Vortum-Mullem. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan via e-mail vanhartecoaching@gmail.com of telefoon 06-49624547. Doneren kan naar bankrekening NL92TRIO0391144189 ten name van Van HarteCoaching, onder vermeldong van Donatie Nepal.