Nathaly Hofmans poseert in haar make-uphoekje.
Nathaly Hofmans poseert in haar make-uphoekje. Foto: Henk Lammen

"Ik kan me helemaal uitleven"

Venray | Twee jonge leerlingen van het Raayland College die op zondag 12 maart een workshop uiterlijke verzorging geven. "Ja, een hele uitdaging", zegt Nathaly Hofmans (16) uit Venray, de oudste van de twee. Samen met Imke Frederix (14) gaat zij van 14.00 tot 16.00 uur aan de slag in wijkcentrum Brukske.

Door Henk Lammen

De twee derdejaars leerlingen VMBO B kregen voor het vak Zorg en Welzijn de opdracht een ondernemingsplan te maken en het ook meteen uit te voeren. Waar andere klasgenoten cupcakes of broodjes gaan maken en verkopen, was het doel van Nathaly Hofmans meteen al duidelijk. "Een workshop uiterlijke verzorging. Dat was voor mij duidelijk. Ik vind het enorm leuk om de deelnemers en mensen die aanwezig zijn een leuke look te geven, maar daarnaast vooral tips en trucs mee te geven hoe ze zich mooi op kunnen maken", zegt de jonge leerlinge van het Raayland College. Met Imke Frederix kreeg zij een klasgenote zo ver om de uitdaging aan te gaan. Nathaly was al op heel jonge leeftijd bovenmatig geïnteresseerd in uiterlijke verzorging. Ze lacht en wijst de 'schuldige' aan. Haar oudere zus Clancy. "Ik keek altijd toe als zij zich aan het opmaken was."

Tijdens de workshop zondag worden enkele modellen 'onder handen genomen'. De deelnemers, de teller staat inmiddels op veertien, en andere aanwezigen worden nauw betrokken bij de activiteit. Het streven is om in ieder geval een kwalitatief goede workshop te verzorgen. "We geven verschillende workshops over make-up, gezichtsverzorging, nagels en haren. Leren de deelnemers iets over uiterlijke verzorging, maar demonstreren ook hoe make-up er mooi en natuurlijk uit kan zien. We hebben modellen met verschillende huidtinten, waarbij we laten zien dat het aanbrengen van een goede make-up op de persoon wordt afgestemd. Hoe bijvoorbeeld de kleurkeuze van een oogschaduw meteen een andere look geeft." Voor de foto poseert ze in haar slaapkamer. Waar leeftijdgenoten een bureau hebben staan om te leren, heeft Nathaly haar eigen make-uphoekje. Voor de spiegel ligt een heel arsenaal aan make-updozen, potjes, kwastjes en andere materialen. "Hier kan ik me helemaal uitleven", zegt ze met ondeugende pretoogjes. "De ene keer ben ik Pietje precies, dan moet ieder lijntje keurig zijn. De andere keer leef ik me creatief helemaal uit. De kunst is om de lijnen van een gezicht mooi uit te laten komen. Dat bijvoorbeeld de kaaklijn er natuurlijk uitziet, zonder overdadig te zijn." De kosten voor deelname bedragen vijf euro. Misschien wel aan de hoge kant, beseffen ook Nathaly en Imke. "Maar die bijdrage is puur om uit de kosten te komen. De make-up en de materialen die we gaan gebruiken, zijn gewoon duur." Hoewel beide jongedames een punt en beoordeling krijgen voor hun initiatief is dat niet het allerbelangrijkste. "We hopen de deelnemers en de mensen die komen kijken een heel gezellige middag aan te bieden. En dat ze er natuurlijk ook iets van leren. Dat ze ook met het gebruik van make-up een mooie huid kunnen hebben en houden." Aanmelden voor de workshop kan nog via nathalyhj@hotmail.com of haar Facebookpagina. Op de dag zelf is aanmelden eveneens nog mogelijk.