Afbeelding
Foto:

Venray's Got Talent Koningsdag

Venray | Op Koningsdag, woensdag 27 april, vindt de tweede editie plaats van Venray's Got Talent. Jongeren tot en met 18 jaar met een talent kunnen zich tot en met 3 april inschrijven via venraysgottalent@gmail.com.

"De eerste editie van vorig jaar in Schouwburg Venray was geslaagd, vandaar dat we dit onderdeel weer terug laten keren in het programma van Koningsdag Venray. In vergelijking met vorig jaar is een wezenlijk verschil dat Venray's Got Talent nu plaatsvindt op de Grote Markt en niet meer in de schouwburg. Zodat een nog groter publiek kan genieten van de bijzondere talenten van Venrayse jongeren", zegt Gerrie Peeters van het Oranjecomité Venray. "We roepen dan ook nadrukkelijk alle jongeren die podiumtalent hebben om zich in te schrijven. Zingen, dansen, goochelen, een instrument bespelen, eigenlijk maakt het niet. Venray's Got Talent biedt een breed podium om zich te presenteren. Alle deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury die uiteindelijk bepaalt wie het talent van 2017 wordt."

Venray's Got Talent is een van de vele activiteiten in het hartje van Venray. Zo keert ook de playstationwedstrijd Fifa 2017 in de foyer van Schouwburg Venray terug. Peeters: "Ook dit onderdeel stond vorig jaar voor het eerst op programma tijdens Koningsdag. En met 38 deelnemers was het een doorslaand succes. Hopelijk kunnen we ook dit jaar op minimaal dit aantal deelnemers rekenen."

Vaste elementen tijdens Koningsdag zijn uiteraard de kindermarkt, de feestelijke ontvangst van en aubade voor de gedecoreerden en veel muziek op de pleinen in hartje Venray. Nieuw zijn verder een Willem-Alexander en Maxima lookalike-wedstrijd en wedstrijden fietsen en hoedjes versieren. In een parade gaat de stoet van deelnemers aan deze wedstrijden door het centrum paraderen. De ondernemers worden uitgedaagd hun etalage zo mooi mogelijk te versieren. Met als thema uiteraard 'Oranje boven'. "Het wordt ook dit jaar een feest voor jong en oud. Venray wordt die dag weer een bruisend centrum met tal van activiteiten." Foto: Henk Lammen, archief Peel en Maas.