Theo Zegers neemt afscheid bij DRO

MERSELO | Theo Zegers neemt volgend jaar afscheid van het dorpsradenoverleg (DRO). Hij is sinds 2006 voorzitter van het overlegorgaan van de dertien dorpsraden in de gemeente Venray. Tevens stopt hij als voorzitter van de dorpsraad in Merselo.

Door Henk Willemssen

"Nee, ik ben dit werk zeker nog niet moe", zegt Theo Zegers. "Maar op een gegeven moment is het lang genoeg. Na twaalf jaar is het mooi geweest."

In Merselo worden om de vier jaar, tegelijkertijd met de verkiezingen voor de gemeenteraad, verkiezingen voor de dorpsraad gehouden. De volgende keer is op 21 maart 2018. "Ik heb besloten me niet meer verkiesbaar te stellen voor de dorpsraad van Merselo. Het betekent tevens dat ik stop bij het dorpsradenoverleg." Zegers was al heel actief in het Merselose verenigingsleven toen hij in 2002 Huub Muijsers opvolgde als voorzitter van de dorpsraad. Tegelijkertijd kwam hij in het dorpsradenoverleg. In 2006 legde Sieb Nijssen uit Ysselsteyn de voorzittershamer neer omdat hij voor het CDA gemeenteraadslid werd. Zegers volgde hem op.

Ook Wil Weijers uit Merselo neemt in 2018, na negentien jaar, afscheid van het dorpsradenoverleg waarvan hij penningmeester is. Weijers is, na Theo Kooter (Vredepeel), het langstzittende lid. Door het wegvallen van twee personen is het dagelijks bestuur op zoek naar aanvulling. Rob Keijzer (Ysselsteyn) heeft zich al gemeld. Hij neemt na de zomervakantie zitting in het dagelijks bestuur.


Dorpsradenoverleg komt geld tekort

VENRAY | Het dorpsradenoverleg komt ieder jaar geld tekort.

De subsidie van de gemeente Venray is met 2.134 euro de grootste inkomstenbron. Afgelopen jaar bedroeg het tekort 760 euro. Mogelijk dat de jaarlijkse bindingsdag moet worden geschrapt om voortaan rond te komen.