Set Up wint overtuigend: 0-4

Skunk/VCH 0-4. Setstanden: 18-25, 14-25, 25-27 en 15-25.

Vegchel | In de eerste klasse E wonnen de volleybalsters van Set Up gemakkelijk de uitwedstrijd tegen laagvlieger Skunk/VCH: 0-4. De eerste twee sets gingen relatief eenvoudig naar de gasten: 18-25 en 14-25. Alleen in de derde set hadden de gasten uit Meerlo moeite met de thuisploeg.

Pas in een spannende slotfase trok Set Up de winst naar zich toe: 25-27. Het verzet van Skunk/VCH was daarmee gebroken en Set Up pakte ook de vierde set met royale cijfers: 15-25.


NK dameskorfbal in Venray

Venray | Korfbalvereniging De Peelkorf uit Ysselsteyn neemt op zaterdag 11 maart voor de tweede keer de organisatie van het NK korfbal voor junioren in de C- en B-klasse en de Reserve Topklasse voor zijn rekening. Verder worden er door de korfbalsters in de A-klasse gestreden voor een ticket in de finale van het Nederlands kampioenschap op zaterdag 18 maart in Eindhoven. Het programma in sporthal De Wetteling in Venray begint om 10.00 uur.

Een glansrandje voor De Peelkorf is dat de organiserende vereniging uit Ysselsteyn zaterdag met twee ploegen aanwezig is op het NK. De Peelkorf C1 heeft zich geplaatst via een derde plek in de zaalcompetitie. Dit team komt zaterdag om 10.00 uur uit tegen het als tweede geplaatste Dakos C1. De winnaar van dit duel speelt tegen de winnaar van de andere halve finale, kampioen Rosolo C1 en nummer vier van de competitie, De Korfrakkers C1. De finale en de troostfinale worden gelijktijdig om 12.30 uur gespeeld. Vanaf 11.15 uur strijden de B-teams om de Nederlandse titel. Swift, Rosolo, Spes en Altior spelen tegen elkaar. Hun finale en troostfinale staat om 13.45 uur op het programma. Vanaf 15.30 uur strijden vier teams in twee halve finales om een plaats in de finale van het NK. Als nummer drie van de competitie spelen eerst de korfbalsters van De Peelkorf A1 (foto) hun halve finale tegen het als tweede geplaatste Swift A1 uit Velden. Om 16.00 uur speelt de ongeslagen kampioen Rosolo A1 tegen De Korfrakkers A1 uit Erp. De twee winnaars spelen hun finale, net voor de eindstrijd van de dames Topklasse, op zaterdag 18 maart in Eindhoven. Om 17.30 wordt het NK afgesloten met de finale van de reserve Topklasse tussen De Korfrakkers 2 tegen DDW 2.

Foto De Peelkorf A1: Marco Spelten, Actiefotografie.nl