Kostbaar verlies ActiveRooy: 3-1

Kraftwell Symmachia Roosendaal-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 21-25, 25-20, 27-25 en 25-22.

Roosendaal | In de strijd tegen degradatie leden de volleybalsters van ActiveRooy zaterdagavond een kostbare 3-1 nederlaag uit tegen Kraftwell Symmachia Roosendaal. Door de zege passeert de thuisploeg de Venrayse ploeg die nu laatste staat in de tweede divisie D.

De gasten begonnen matig aan de eerste set. Halverwege pakten de Venrayse volleybalsters de draad op en met veel inzet en harde ballen door het midden werd het initiatief genomen. Door een prima servicedruk werd de set in de wacht gesleept: 21-25. In de tweede set speelde de thuisploeg, mede door het inbrengen van de sterke speelster Meike van Wezel, met veel elan. Na een ruime achterstand kwamen de gasten nog wel in de buurt, maar de set ging uiteindelijk toch naar Roosendaal: 25-20. In de derde en vierde set hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg speelde net even iets slimmer en pakte met 27-25 en 25-22 de winst in vier sets. ActiveRooy heeft na zeventien wedstrijden 26 punten en is daarmee hekkensluiter in de tweede divisie D.

De komende twee weken hebben de Venrayse volleybalsters rust en op zaterdag 25 maart spelen zij in sporthal De Wetteling tegen IMS/Voltena. Dit duel begint om 18.00 uur.

Volleyballers onderuit in Vught

VVC Vught-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-19, 25-22, 20-25 en 25-21.

Vught | De volleyballers van ActiveRooy verloren zaterdag in de promotieklasse C de uitwedstrijd tegen VVC Vught: 3-1.

De gasten uit Venray verloren de eerste set kansloos: 25-19. In de tweede set gaven beide partijen elkaar geen duimbreed toe, maar na een rode kaart voor ActiveRooy-speler Joris Arts ging de set toch naar de thuisploeg: 25-22. In de derde set speelde ActiveRooy prima en trok dan ook met 20-25 de winst naar zich toe.

In de vierde set konden de Venrayse volleyballers de opleving niet continueren en verloren door veel individuele fouten: 25-21.

Impulsmarathon

menvereniging

Ysselsteyn | Menvereniging Peel en Maas houdt op zondag 12 maart een impulsmarathon voor enkel, tweespan en vierspannen paarden en pony's in Ysselsteyn.

Er wordt gestart in de klassen 1, 2 en 3 KNHS-recreanten en jeugd en een aparte rubriek klasse 4-rijders. Aan de start verschijnen in totaal 69 deelnemers, recreanten en wedstrijdrijders. De wedstrijd wordt verreden in de bosrijke omgeving van Ysselsteyn.

Alle hindernissen liggen op het hoofdterrein, alsmede de dressuur en vaardigheid. Ook is er een spectaculaire waterhindernis in het parcours opgenomen. Start en finish is op de hoek Rouwkuilenweg en Pottevenweg.

Het programma begint om 09.00 uur met de dressuur en vaardigheid en aansluitend start de spectaculaire marathon.

De wedstrijd duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis en er is volop parkeergelegenheid kort bij het hoofdterrein.