Nipte zege Manual

BSAC 2-Manual 20-21 (7-12). Doelpunten Manual: Martijn Schutte (8x), Mohamad Jamalbeik (4x), Paul Stroy, Maarten Lucassen en Quino IJzerman (allen 2x), Joost Ueberbach en Okke Boon.

Maasbree | De handballers van Manual wonnen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen BSAC 2 nipt: 20-21. In de eerste helft namen de gasten uit Venray afstand van de thuisploeg: ruststand 7-12. Na de pauze kon BSAC 2 uitstekend terugkomen, maar gingen de punten uiteindelijk toch mee met de Venrayse handbalheren.

De topscorers van Manual waren Martijn Schutte (8x), Mohamad Jamalbeik (4x), Paul Stroy, Maarten Lucassen en Quino IJzerman (allen 2x).

De Peelkorf verspeelt titel

Altior-De Peelkorf 15-9 (7-2). Doelpunten De Peelkorf: Rozan Romme, Linda Verlijsdonk en Lisa Verlijsdonk (allen 2x), Tina Janssen, Pia Bartray en Janneke Jenneskens.

Heeswijk-Dinther | De korfbalsters van De Peelkorf verloren zondag in de hoofdklasse D de topper tegen Altior uit Heeswijk-Dinther. Het uitduel eindigde in een 15-9 (7-2) nederlaag voor de gasten uit Ysselsteyn, die daardoor het kampioenschap aan hun neus voorbij zagen gaan.

De Peelkorf werd door de thuisploeg vooral op agressie afgetroefd, zegt een zwaar teleurgestelde trainer-coach Joop Ouderland. "We konden in dat spelletje van Altior niet mee. Zeker in de eerste helft, waarin we maar twee keer scoorden, niet."

Na het laatste fluitsignaal kon Altior, dat in de stand op gelijke hoogte eindigde met Prinses Irene, dankzij een beter onderling resultaat de kampioensvlag hijsen. De Peelkorf eindigde als derde op de ranglijst. De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Rozan Romme, Linda Verlijsdonk en Lisa Verlijsdonk (allen 2x), Tina Janssen, Pia Bartray en Janneke Jenneskens.

Oranje Wit sluit goed af

Rooi-Oranje Wit 9-13 (5-6). Doelpunten: Dionne Drabbels (4x), Marloes Michels en Nathalie Loenen (allen 2x), Maureen Drabbels, Kim Hendrix, Jessica Klaassens, Carlijn Bonants en Mandy Litjens.

St. Oedenrode | Het al gedegradeerde Oranje Wit Rooi was in de hoofdklasse D te sterk voor Rooi. De gasten uit Leunen wonnen met 9-13. Oranje Wit speelde een goede wedstrijd en leidde halverwege, na een 0-5 voorsprong, nipt met 5-6. In de tweede bleef Oranje Wit de betere ploeg en werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een ruime 9-13 zege. De doelpunten van Oranje Wit werden gescoord door Dionne Drabbels (4x), Marloes Michels en Nathalie Loenen (beiden 2x), Maureen Drabbels, Kim Hendrix, Jessica Klaassens, Carlijn Bonants en Mandy Litjens.

SVOC'01 wint op slotdag

Odio-SVOC'01 7-10 (2-7). Doelpunten SVOC'01: Marloes Cox en Sofie de Mulder (beiden 3x), Rian Willems (2x), Femke Kleven en Debbie Wismans.

Millingen aan de Rijn | In de overgangsklasse B won SVOC'01 zondagmiddag het uitduel met Odio: 7-10. SVOC'01 verzekerde zich twee weken geleden al van de tweede plaats achter kampioen Klimroos. De gasten schoten prima uit de startblokken in Millingen aan de Rijn en namen in de eerste minuten meteen een ruime 0-4 voorsprong. Na een 2-7 ruststand kwam Odio in de tweede helft terug tot 6-9, maar vervolgens speelde SVOC'01 de wedstrijd goed uit en kwam de zege nooit meer in gevaar.

De doelpunten van SVOC'01 werden gescoord door Marloes Cox en Sofie de Mulder (beiden 3x), Rian Willems (2x), Femke Kleven en Debbie Wismans.

Geen promotie Merselo

Alico-Merselo 11-10 (3-5). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (3x), Monique Janssen, Femke Claessens en Angela Litjens (allen 2x) en Jacqueline van Meijel.

Schijndel | De korfbalsters van Merselo verloren hun laatste zaalwedstrijd in de tweede klasse A. Zondag ging de ploeg onderuit in het ontzettend spannende uitduel met Alico uit Schijndel: 11-10. Door dit nipte verlies mist Merselo de nacompetitie en komt de ploeg ook volgend jaar uit in de tweede klasse. Merselo kwam overtuigend uit de startblokken en leidde halverwege de wedstrijd met 3-5, maar in de tweede helft kwam Alico sterk terug. De winnende treffer viel in de laatste seconde. Aniek van den Heuvel (3x), Monique Janssen, Femke Claessens en Angela Litjens (allen 2x) en Jacqueline van Meijel scoorden de treffers voor Merselo.

Start to Run

Venrfay | ATV Venray gaat van start met Start to Run, de cursus om te leren hardlopen. Op zaterdag 11 maart van 8.30 tot 10.30 uur is er op de atletiekbaan van ATV Venray een proeftraining. Start to Run is een verantwoord programma van zeven weken waarbij een professionele trainer de deelnemers coacht om uiteindelijk 25 minuten aaneengesloten te kunnen lopen. Interesse in de gratis proeftraining? Check www.yakultstarttorun.nl of e-mail lopersgoep@atvvenray.nl voor meer informatie.