Ruime zege basketballers

Yellow Sox-Jumpers'76 67-80. Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (26 punten), Dirk Laurense (16) en Loek Claessens (13).

Bakel | De basketballers van Jumpers'76 wonnen zaterdag in de eerste klasse de uitwedstrijd tegen Yellow Sox: 67-80. De gasten uit Venray speelden geen wereldpot, maar stonden gedurende het hele duel wel met tien punten of meer voor om uiteindelijk met dertien punten verschil te winnen. Jumpers'76 begon niet sterk aan de wedstrijd en liet de thuisploeg te makkelijk scoren. Het team uit Bakel opende de score met een drietje. De gasten wisten via Peter Hoeijmakers ook te scoren maar door de zwakke verdediging kon Jumpers'76 geen afstand nemen. In het tweede kwart pakten de gasten een voorsprong, maar konden die niet verder uitbreiden omdat verdedigend teveel steken werden gelaten. Met acht punten verschil ging Jumpers'76 de rust in: 35-43. Ook in het derde kwart gingen de gasten slordig van start. Veel ballen werden onnodig ingeleverd en aanvallend werd niet nauwkeurig genoeg gespeeld. Door punten van vooral Justin Gommans en Loek Claessens wist Jumpers'76 in dit kwart toch de voorsprong van tien punten te behouden. In het laatste kwart kwam de Venrayse ploeg niet meer in gevaar gekomen en was het geloof bij de thuisploeg verdwenen: eindstand 67-80. Een aderlating voor de Venrayse ploeg is dat Peter Hoeijmakers geblesseerd uitviel en waarschijnlijk een paar weken rust moet nemen. Topscorers van Jumpers'76 waren Peter Hoeijmakers (26 punten), Dirk Laurense (16) en Loek Claessens (13).

Handbalsters blijven in de race

Manual-BSAC 3 15-10 (9-6). Doelpunten Manual: Maaike Lipman (7x), Ankie Billekens (3x), Marcia Geurts en Hanneke Wijnands (beiden 2x) en Nicole Bouten.

Venray | De handbalsters van Manual blijven door een 15-10 zege op BSAC 3 in de titelstrijd van de tweede klasse. Manual kwam in sporthal De Wetteling moeizaam op gang, maar nam nog voor de rust een voorsprong van drie treffers: 9-6. In de tweede helft liepen de Venrayse handbalsters verder uit, zagen de gasten echter in de slotfase terugkomen zonder dat de zege in gevaar kwam. Maaike Lipman was met zeven treffers topscorer van Manual.

De overige treffers kwamen op naam van Ankie Billekens (3x), Marcia Geurts en Hanneke Wijnands (beiden 2x) en Nicole Bouten.