'Nu druk houden op Ysselsteyn'

OOSTRUM | Oostrum deed goede zaken in het inhaalweekeinde in de vierde klasse F. Door de 4-1 thuiszege op Leunen nestelden de rood-witten zich tussen de titelfavorieten Ysselsteyn en DSV.

Eind vorig jaar leek de Oostrumse ploeg zijn kampioenskansen te vergooien door twee achtereenvolgende nederlagen tegen de laagvliegers Montagnards (2-1) en SVEB (3-2). De ploeg van trainer Ron Spruit zakte terug naar de zesde plaats.

Maar vier wedstrijden en vier overwinningen verder is de rood-witte brigade weer helemaal terug in de race. "We doen weer mee en nu moeten we het laten zien", zei trainer Ron Spruit. "Ons doel was nacompetitie te halen. Na de winterstop wonnen we twee lastige duels tegen Olympia en EWC. Nu we er zo goed voorstaan, willen we ook zo lang mogelijk meedoen om de titel. Het is zaak om druk op Ysselsteyn te houden." Promotie zou voor Oostrum een unicum zijn. De club speelde in de 82-jarige historie nog nooit hoger dan de vierde klasse.

Merselo niet meer alleen aan kop

Merselo-Astrantia 1-1 (0-0).

Doelpunt: Ahmad Qurishi.

Rode kaart: 62. Bram Goossens (Astrantia) en 79. Daan Hendriks (Merselo) beiden wegens natrappen.

MERSELO | Koploper Merselo bleef in de thuiswedstrijd tegen Astrantia op een 1-1 gelijkspel steken in de vijfde klasse G. Achtervolger Heijen kwam langszij door een 3-1 zege. Door een beter doelsaldo voert Heijen nu de ranglijst aan.

Het was vooral na rust een tumultueus duel waarin beide ploegen met tien man eindigden.

In de eerste helft hadden de geel-zwarten een veldoverwicht. Maar Merselo verzuimde de vele kansen te benutten. Dat zou de ploeg van trainer Marcel Peters nog opbreken.

In de beginfase werd een inzet van George Melskens van de lijn gehaald. Uit de corner die volgde kopte Ahmad Qurishi op de paal. Astrantia wist soms gevaarlijk uit te breken. Een aanvaller dook vrij voor het doel op maar goalie Bram van Soest greep kordaat in.

De Merselose ploeg bleef domineren en had na een halfuur opnieuw pech toen een uithaal van Ahmad Qurishi op de kruising belandde. Uit een hoekschop wist routinier Niels de Klerk evenmin de verdiende openingstreffer te scoren. Die viel vlak voor rust onverwacht aan de overkant. Vanaf achttien meter verdween de bal onhoudbaar in de kruising: 0-1.

In de tweede helft werd het spel grimmiger. Merselo maakte jacht op de gelijkmaker maar Astrantia bood felle tegenstand. Na een ruim een uur ging een Bram Goossens over de schreef en hij moest met rood het veld verlaten.

Ook tegen tien man wist de thuisploeg nauwelijks nog openingen te vinden. De frustraties namen toe en Merselo-speler Daan Hendriks liet zich provoceren en trapte na: rood. Met tien tegen tien kreeg Astrantia in de slotfase de eerste grote kans maar Bram van Soest hield Merselo in de wedstrijd. Uit de tegenaanval leek Camiel Kroonen te scoren, maar via de binnenkant paal verdween in handen van de Astrantia-doelman. Even later wist Ahmad Qurishi toch de bevrijdende 1-1 op het scorebord te zetten.

SVOC'01 snel op rozen bij HRC'27

HRC'27-SVOC'01 2-3 (0-2).

Doelpunten: Rob Houwen (2x) en Danny Houwen.

AFFERDEN | SVOC'01 behaalde in Afferden een 2-3 overwinning op HRC'27 in de vijfde klasse G. Door de winst staan de tricolores nu op twee punten van de beide koplopers Heijen en Merselo.

SVOC'01 begon fel aan de wedstrijd. Door goed storen van Danny Houwen ging de thuisclubverdediging in de fout en Rob Houwen tikte de 0-1 binnen. Drie minuten later profiteerden de bezoekers opnieuw van een defensieve misser. Danny Houwen schoof de bal in de lange hoek binnen: 0-2. Na het flitsende begin zakte SVOC'01 wat in. Toch wist HRC'27 voor rust geen enkele kans te creƫren.

Na de thee kwam SVOC'01 het beste uit het kleedlokaal. Na enkele doelpogingen besliste Rob Houwen de wedstrijd definitief: 0-3. Halverwege de tweede helft liet SVOC-keeper Nick Classens na een voorzet de gladde bal glippen waardoor een vrijstaande HRC'er de 1-3 kon binnenschieten. In de slotfase kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3, maar de zege van SVOC'01 kwam niet meer in gevaar.

Sporting ST gaat flink onderuit

Sporting ST-Egchel 2-8 (0-2).

Doelpunten: Dave van Rijswick en Johan van Mierlo.

SWOLGEN | Het gehavende Sporting ST ging thuis tegen Egchel met royale cijfers (2-8) onderuit in de vijfde klasse E.

Naast enkele langdurig geblesseerden moest ook Kevin Gildschmidt vanwege griep verstek laten gaan. Binnen een kwartier namen de gasten al een 0-2 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. Na de hervatting werd het een waar doelpuntenfestijn. Pas na de 0-4 achterstand kon Sporting ST iets terugdoen door een treffer van Dave van Rijswick: 1-4. Daarna bouwden de veel sterkere bezoekers de voorsprong verder uit naar 1-8. Het slotakkoord was voor Johan van Mierlo: 2-8.