Gamma Venray viert feest

venray | Gamma Venray bestaat tien jaar en dit jubileum wordt gevierd met feestelijke activiteiten en volop voordeel.

Tijdens de jubileumweek van dinsdag 7 tot en met zondag 12 maart houdt de bouwmarkt diverse activiteiten.

Zo is er bijvoorbeeld een megakleurplaat voor de kleine klussers en wordt er gratis kleuradvies gegeven door professionals. Op zaterdag 11 maart kunnen de voetjes van de vloer met de swingende kok en zijn er blauwe suikerspinnen. Daarnaast worden er ook productdemonstraties gehouden van onder andere hogedrukreinigers en elektrisch gereedschap.

Bovenal geeft de bouwmarkt tijdens deze feestweek 15, 20 of zelfs 25% korting op een artikel naar keuze. De coupons staan op het jubileum leaflet.

Gamma Venray is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 21.00 uur, 's zaterdags van 9.00 tot 18.00 uur en 's zondags van 12.00 tot 17.00 uur.


11.000e bezoeker Limburgs Museum

Venlo | In de eerste twee maanden van dit jaar heeft het Limburgs Museum in Venlo al ruim 11.000 bezoekers getrokken.

"De 11.000e kwam heel toepasselijk tijdens de carnavalsvakantie voorbij de kassa," zegt zakelijk directeur Linda Janssen van het Limburgs Museum. De hoge bezoekersaantallen zijn voor een groot deel te danken aan de tentoonstelling 40 jaar Playmobil een avontuurlijke reis door de tijd. De tentoonstelling is populair bij kinderen, maar ook bij hun ouders en grootouders. "De kracht is dat je wat leert over het speelgoed en over geschiedenis in het algemeen, en dat je natuurlijk met al die duizenden poppetjes mag spelen," aldus Janssen.

Een andere tentoonstelling die veel bekijks trok was Toos & Henk vieren feest! over het cartooneske duo van de Limburgse tekenaar Paul Kusters. Tijdens het slotweekend van die tentoonstelling mocht iedereen die Toos of Henk heet, gratis naar het museum. Het Limburgs Museum is gelegen aan de Keulsepoort 5 in Venlo. Zie ook www.limburgsmuseum.nl.


Concert The lion sings tonight

Venray | In De Stad in Venray vindt onder de titel The lion sings tonight op zondag 12 maart een bijzonder concert plaats.

Meer dan dertig muzikanten uit Venray en daarbuiten brengen in verschillende samenstellingen een ode aan de muziek en het leven. Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De titel van het concert verwijst naar het liedje en naar Leo Creemers, de Venrayse vormgever, fotograaf, dichter en groot muziekliefhebber die vijf jaar geleden overleed. Tien bands en soloartiesten doken in de grote muziekverzameling van Creemers en haalden daaruit de inspiratie voor het concert.

Dat heeft geresulteerd in een breed palet aan liedjes uit heden en verleden van pop, Americana en singer-songwriters. Nummers van Crosby, Stills, Nash (& Young), Springsteen, Bonnie Raitt, Venice, Eagles, maar ook werk van Ryan Adams en Mumford and Sons kmen voorbij. Meerstemmige zang en gitaarwerk door bekende Venrayse muzikanten als Combo D'Accord, What's left, Etan Huijs en Geert Pelzer, maar ook minder bekende namen staan op het podium. Als afsluiter speelt Paceshifters, de noiserockband met de Venrayse drummer Jesper Albers, die ook akoestisch prima uit de voeten blijkt kunnen. Alle muzikanten treden geheel belangeloos op, geholpen door de sponsoring van café De Stad en anderen. De entree is gratis en De Stad serveert een festivalgerecht.


Kinderdebat in Venray

Venray | Leerlingen zeventien basisscholen uit de gemeente Venray gaan vrijdag 10 maart met elkaar in debat in de raadzaal van het gemeentehuis.

In teams van vijf krijgen de jeugdige debaters vijf stellingen waarover ze de woordenstrijd aangaan. Uiteindelijk wordt één leerling de beste debater en wint één schoolteam. De scholen hebben vooraf de onderwerpen ontvangen zodat de leerlingen in de klas hun bijdrage konden voorbereiden. Bovendien wordt elk schoolteam bijgestaan door een lid van de Venrayse gemeenteraad. Het kinderdebat is echter geen raadsvergadering.

Er worden geen besluiten genomen. Het gaat om wie de beste argumenten heeft en wie die het beste onder woorden kan brengen. De vijf onderwerpen hebben allemaal betrekking op de actualiteit in Venray.

De stellingen zijn: In Venray moet 'zwarte piet' zwart blijven; Het huidige winkelaanbod in Venray is prima; Cameratoezicht houdt vandalisme tegen; In Venray is voldoende te doen voor kinderen van 10 tot 13 jaar; Dieren in dierentuinen/dolfinarium/circus moeten vrijgelaten worden. Bij binnenkomst krijgen de leerlingen een korte rondleiding door het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente vertellen over het gebouw.

Vijf dagen voor de verkiezingen komt ook Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Horst naar de raadzaal om iets te vertellen over zijn werk als kamerlid. Knops gaat als jurylid meebepalen wie dit jaar de beste debater wordt. Wethouder Martijn van der Putten (onderwijs en jeugd), heet de kinderen welkom en is als locoburgemeester voorzitter van het debat. Ook ouders en familie zijn welkom om de jeugdige debaters aan het werk te zien.

Via www.venray.nl kan iedereen het debat volgen. De kinderen worden om 9.00 uur verwacht, het debat begint rond 9.30 uur. Om 12.00 uur zijn de winnende school en de beste debater bekend.