Afbeelding
Foto:

Herdenkingsboom Herman Graste

Meerlo | Bij het Indië-monument bij de kerk in Meerlo is afgelopen zondag een herdenkingsboom geplant voor Herman Graste.

Dit gebeurde in het bijzijn van de familie Graste, het kerkbestuur, de onderhoudsgroep van het kerkhof, de leden van het Meerlo's Gemengd koor en andere belangstellenden.

Ook het bijbehorende schildje werd door de familie Graste onthuld. De boom herinnert aan de vele verdiensten van de 100-jarige Herman voor de kerk en koren in Meerlo.

Zo was hij van 1986 tot 2009 organist/dirigent van het Sint Goar- en dameskoor. Het latere gregoriaanse koor heeft hij steeds begeleid op orgel. Van 1987 tot en met eind 1993 was Herman ook dirigent van het Meerlo's Gemengd Koor.

Voor zijn Meerlose periode heeft Herman vanaf zijn 18e jaar, eerst in meerdere kerken in Venlo en later in de Vredeskerk in Venray, ook het orgel bespeeld. Vanwege zijn vrijwillige inzet kreeg hij in 1986 de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice en in 2006 werd Herman op 89-jarige leeftijd onderscheiden met het ereteken voor bijzondere verdiensten van de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.

De Vöskes reikte hem in 2004 de Zilvervos uit, de hoogste carnavalsonderscheiding, voor zijn vele verdiensten voor kerk en gemeenschap. Herman Graste vierde op 28 januari nog zijn 100ste verjaardag en stierf op 8 februari van dit jaar.


Koffieconcert

Venray | MMSK St. Petrus Banden geeft op zondag 12 maart een koffieconcert in verenigingsgebouw Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray.

Het orkest brengt moderne klanken. De deuren gaan om 10.30 uur open en om 11.00 uur begint het concert.

De toegang is gratis.