Verbeke gast Literair Café

Venray | De Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke is op zondag 19 maart om 11.00 uur te gast in Literair Café in het Odapark in Venray.

Ze is de derde gast bij de schrijversochtenden van Literair Café Venray. Haar meest recente roman is Dertig dagen. Met dit boek heeft ze de Lezersprijs NRC Handelsblad, F. Bordewijkprijs en in september 2016 de Opzij literatuurprijs gewonnen. Op 10 januari verscheen haar nieuwste verhalenbundel Halleluja, vijftien verhalen waarin verrassende en verontrustende situaties worden beschreven. Annelies Verbeke (1976) studeerde Germaanse talen aan de universiteit van Gent en scenarioschrijven aan het Rits in Brussel. In 2003 veroverde ze met haar debuutroman Slaap de literaire wereld. Daarmee won ze in één klap de Vlaamse debuutprijs, het Gouden Ezelsoor en de Vrouw en Kultuur Debuutprijs. De roman stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs en werd genomineerd voor de Gerard Walschapprijs. Haar surrealistische, humoristische stijl maakte van haar de lieveling bij pers en publiek. Verbeke schrijft voor verschillende media.

Zij had een column in het inmiddels verdwenen blad Deng en schreef een tijdlang korte essays voor de boekenbijlagen van De Standaard en De Morgen. Tot 2012 verscheen tweewekelijks een column van Verbeke op de achterpagina van NRC Handelsblad. Haar boek Dertig dagen gaat over een Belg van Senegalese afkomst die in de Vlaamse Zuidwesthoek werkt als klusjesman en door zijn klanten op handen wordt gedragen: zij vertellen hem alles over hun leven. De lezing wordt ingeleid door Stan Verhaag en de muzikale omlijsting is in handen van Lieke Reintjes (18) en Sytse Walraven (17). Beiden bespelen de saxofoon. Tijdens de pauze is Boekhandel Rooijboek aanwezig voor de boekverkoop in de foyer en gaat Verbeke haar boeken signeren.


Vertraging trein

Venray | Het treinverkeer rond Venray heeft maandagochtend twee uur te kampen gehad met forse vertragingen. Die werden veroorzaakt door een overwegstoring. Er reden geen treinen van Venlo naar Nijmegen. Dat kwam door een overwegstoring op het spoor tussen Venray en Boxmeer. De problemen op het spoor deden zich vanaf 7.45 uur voor. Rond 9.45 uur werd het treinverkeer weer opgestart. In de tussentijd reden er bussen tussen station Venray en Boxmeer.