Afbeelding
Foto:

Open huis Raayland: dikke 8

Venray | Meer dan de helft van de bezoekers aan het open huis van het Raayland College in Venray was erg enthousiast over de school. Het open huis à-la-carte kreeg dan ook een dikke 8.

De informatie over technologie en bewegen & sport scoorde het hoogste. Duidelijk is ook dat leerlingen zich steeds jonger oriënteren op het vervolgonderwijs en dat ze vaker meerdere scholen bezoeken voordat ze een keuze maken. Na het succes van vorig jaar met het nieuwe concept van het open huis werkte het Raayland College het à-la-carte menu nog verder uit.

"We merken dat leerlingen en ouders de persoonlijke benadering erg waarderen", vertelt Jos Hebben, teamleider vmbo. "Tijdens het persoonlijke welkomstgesprek bij binnenkomst stelden de leerlingen hun eigen menu voor het Open huis samen. Op die manier kregen de leerlingen en hun ouders informatie op maat. Dit sluit goed aan bij de manier waarop we ons onderwijs steeds meer inrichten. Dat je op het Raayland College zoveel keuzemogelijkheden hebt wordt erg gewaardeerd door de leerlingen. Ze treffen op die manier altijd wel iemand die ze kennen. Dat voelt vertrouwd. Een van de leerlingen die het open huis bezocht gaf aan: "Ik kwam veel vrienden tegen."

Wat de organisatoren van het open huis dit jaar vooral opviel is dat de belangstelling voor technologie erg groot was. Ook de debatklas trok veel meer aandacht dan andere jaren. "Al tijdens de welkomstgesprekken merkten we dat de opleidingen Technasium en de Technologie- en Vakmanschapsroute erg in trek waren. Op ons techniekplein was het gedurende het hele open huis erg druk. Leerlingen gingen op ontdekking uit en deden leuke proefjes. Er hing een bedrijvige sfeer." De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijke stap voor leerlingen. Het Raayland College hoopt met het kennismakingsprogramma leerlingen en ouders te hebben geholpen bij het maken van de voor hen juiste keuze.

Wie nog informatie nodig heeft of vragen wil stellen om een goede keuze te kunnen maken, kan contact opnemen met Jos Hebben, teamleider vmbo (j.hebben@raayland.nl) of Bram van Dieten, teamleider havo/vwo (b.vandieten@raayland.nl). Bellen kan natuurlijk ook: (0478)551155.


Schrijfcafé

Geijsteren | Wie graag schrijft kan meedoen met het Schrijfcafé op woensdag 15 maart in Geijsteren. Plezier in bezig zijn met schrijven staat voorop. Door eenvoudige opdrachten komt er als vanzelf tekst op papier. Aanmelden kan bij Karin Janssen via telefoon 06-30529188 of via e-mail info@karin-janssen.nl, www.karin-janssen.nl.