Ook voor de populaire YouTuber Gio stonden de fans zaterdag lange tijd in de rij voor een foto.
Ook voor de populaire YouTuber Gio stonden de fans zaterdag lange tijd in de rij voor een foto. Foto: Simone Swinkels

YouTube-gekte in Venray

Venray | Venray is afgelopen weekend met YouTube-fans overspoeld. Ze kwamen vooral voor de lokale YouTube-ster Dylan Haegens, die in zijn kantoor in het Schoutenstraatje met een 24 uur durende uitzending op YouTube het bereiken van de mijlpaal van één miljoen abonnees vierde.

Op bezoek kwamen onder meer verschillende gasten uit de YouTube-wereld en de presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand van het tv-jeugdprogramma Zapplive. Elders in Venray konden fans, zowel zaterdag als zondag, met andere populaire YouTubers op de foto. Gio, Onnedi, Marije Zuurveld, Quinsding, Furtjuh en Ties lieten zich bedelven onder de kijkers. Het leverde lange wachtrijen en een hoop geknuffel op. De centrumondernemers, die dit YouTube-festijn samen met Dylan Haegens opzetten, blikken volgens voorzitter Theo Klabbers van ondernemersvereniging Venray Centraal zeer tevreden terug op het spektakel. "Het was fantastisch. Met dit YouTube-festijn hebben we ons weten te onderscheiden in de regio en Venray zelfs landelijk op de kaart gezet. Er waren zelfs gezinnen uit Friesland en Noord-Holland die speciaal voor dit evenement naar Venray waren gekomen en die in de omgeving overnacht hebben. Ja, die YouTubers zijn die nieuwe sterren onder de jeugd, dat is wel duidelijk."

Op de Venray Bloeit-Facebookpagina, waarop alle foto's van de YouTubers en hun fans staan, was het ook ongelofelijk druk. "Daar zijn meer dan 165.000 acties op geweest. Het mag duidelijk zijn dat wij zeer tevreden zijn over de samenwerking met Dylan."