Met ballonnen en een open dag werd de vernieuwde schouwburg geopend.
Met ballonnen en een open dag werd de vernieuwde schouwburg geopend. Foto: Simone Swinkels

"Schouwburg bruist"

Venray | De vernieuwde Venrayse schouwburg is zondag onder grote belangstelling officieel geopend.

In juni ging de grootscheepse verbouwing van het theater in hartje Venray van start. De grootste verandering is de realisatie van een tweede theaterzaal die van buitenaf te herkennen is aan zijn markante rode kleur. De schouwburg kan nu twee voorstellingen naast elkaar presenteren.

De oude theaterzaal is tevens voorzien van nieuwe stoelen en meer beenruimte. Na de korte officiƫle openingshandeling en een bijeenkomst voor genodigden, waar door onder meer burgemeester Hans Gilissen, gouverneur Theo Bovens, wethouder Jan Loonen, gedeputeerde Ger Koopmans en schouwburgdirecteur Paul Franssen een toost op een mooie toekomst voor de schouwburg werd uitgebracht, kon het publiek tijdens de open dag een kijkje achter de schermen nemen. Er waren onder meer optredens van muzikanten, dansers en artiesten, maar er werd tijdens de rondleidingen ook stilgestaan bij de techniek achter de schermen.

"Ik ben supertrots dat we een gebouw gerealiseerd hebben met zo veel mogelijkheden, vooral voor de gemeenschap", zegt Paul Franssen. "De bezoekers zijn bijzonder enthousiast over de vernieuwde schouwburg, alle ruimten zitten vandaag bomvol. Dat is een teken dat de mensen de een warm hart toedragen. De schouwburg leeft en gaat nog meer bruisen." De open dag van Schouwburg Venray trok bijna 4000 bezoekers.