SSS'18 thuis weer nipt kopje onder

SSS'18-SC Susteren 1-2 (0-0).

Doelpunten: 52. Bart Dings 0-1; 75. Ken Wijenberg (eigen doel) 0-2; 84. Koen Voesten 1-2.

SSS'18: Massop; Rutten (Luydens), Van Bree, Venhuizen en Wijenberg; Voesten, Verlinden (Wout Janssen), Lucassen en Hendriks; Paul Janssen en Joosten.

OVERLOON | Het zit hekkensluiter SSS'18 niet mee in de eerste klasse D. Thuis tegen het hooggeklasseerde SC Susteren leden de Overloners een 1-2 nederlaag. De geel-zwarten hebben te veel moeite met scoren en dat brak de ploeg andermaal op.

Trainer Ales Jurcik kon niet beschikken over Jesse Rommen. De middenvelder kampt met een liesblessure. Aanvoerder Wout Janssen was niet helemaal fit en begon daardoor op de bank.

Beide ploegen schuwden de aanval niet en het publiek zag vanaf het beginsignaal een aantrekkelijk duel. SSS'18 was het meest dreigend maar echte kansen kwamen er aanvankelijk niet.

Na twintig minuten ontstond het eerste doelgevaar door een afstandschot van de bezoekers, maar sluitpost Thomas Massop tikte de bal uit de verre hoek. Even later leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar Paul Janssen joeg de bal over het doel. Terwijl Bas Joosten zijn doelpoging gekeerd zag door de keeper. SSS'18 was de aanvallende partij en maakte de meeste aanspraak op de openingstreffer. Vlak voor rust slalomde Koen Verlinden door de defensie maar zijn inzet ging net voorlangs.

Na de thee pakten de Overloners de draad weer op. De eerste enorme kans was direct voor Bas Joosten. Hij had zijn vizier echter niet op scherp staan. De bal verdween rakelings langs de paal.

Even later viel het doelpunt aan de overzijde. Bij de eerste echt gevaarlijke aanval van de bezoekers was het meteen raak door een treffer van Bart Dings: 0-1. Opnieuw een tegenslag voor de Overloonse ploeg. Maar de geel-zwarten bleven strijden voor een beter resultaat.

Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot evenwel toe toen verdediger Ken Wijenberg in eigen doel schoot: 0-2. SSS'18 gaf nog niet op en bleef de aanval zoeken. Uit een voorzet van Paul Janssen wist Koen Voesten vijf minuten voor tijd de 1-2 te scoren. In de slotminuten lukte het de Overloonse ploeg niet meer nog langszij te komen.