Venray en Deurne in evenwicht: 1-1

Deurne-Venray 1-1 (0-0).

Doelpunt: 60. Stefan van der Werf 1-0; 75. Danny Pelzer 1-1.

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Koenen, Keijzers en Van der Waerden; Stiphout (70. Pelzer), Van Mil (75. Wismans) en Kersten; Deenen, Janssen (46. Touratzidis) en Shala.

VENRAY | De derby Deurne-Venray eindigde in een 1-1 remise in de eerste klasse D. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat beide buren elkaar troffen. Zowel Deurne als Venray was en bleef ongeslagen in het nieuwe jaar.

Bij Venray keerden Joy Koenen, Danny Pelzer en Abe Stiphout terug van een schorsing. Koenen vormde achterin het centrale duo met Ruud Keijzers. Stiphout keerde terug op het middenveld, terwijl Pelzer op de bank begon. Komende zondag zullen de rollen zijn omgedraaid want Abe Stiphout liep opnieuw een gele kaart op. Hij is daardoor geschorst voor de uitwedstrijd tegen ZSV. Twintig minuten voor tijd werd Stiphout al vervanger door Danny Pelzer die enkele minuten later de 1-1 gelijkmaker scoorde. Daar ging een scrimmage voor het Deurnese doel aan vooraf. Na twee geblokte doelpogingen was de derde uithaal van Pelzer wel raak: 1-1. De gelijkmaker verdiende Venray ook.

In de matige eerste helft werd niet gescoord. De harde wind deed veel afbreuk aan het spel. Op het open kunstgrasveld schoten veel ballen door. Na de pauze kwam Venray, tegen de wind in, beter uit de verf. Dimitris Touratzidis lost Jordi Janssen halverwege af in de spits.

Toch was het Deurne dat na een kwartier via een uitbraak op voorsprong kwam: 1-0. Venray joeg daarna op de gelijkmaker. De lat stond een treffer van Armend Shala in de weg. Eerder verscheen Shala al een vrij voor de Deurnese keeper. Een kwartier voor tijd bezorgde de zojuist ingevallen Danny Pelzer zijn ploeg de 1-1 gelijkmaker.

Arbiter loopt van het veld in Oostrum

OOSTRUM | Oostrum-Leunen werd in de slotfase tijdelijk gestaakt door arbiter Clijsen uit Maarheze.

De leidsman liep in de 80e minuut van het veld af en stuurde de 22 spelers naar het kleedlokaal. De aanleiding was dat vier Oostrumse supporters van onder hun paraplu wat riepen, nadat Cas Wilmsen vlak voor hun neus de gele kaart kreeg. Clijsen was niet gediend van het commentaar en blies de aftocht.

Het waren trouwens nog de enige supporters die wind en regen trotseerden. De rest van het publiek had in de tweede helft vanwege het barre weer beschutting gezocht onder het grote afdak. Aanvoerder Ralph Kessels moest, op last van de arbiter, de supporters mededelen dat ze niet meer langs de lijn mochten staan. Na een onderbreking van ruim vijf minuten werd het duel uitgespeeld.