Oostrum-aanvaller Kenny Lommen (rechts) in een fel duel met Quincy Linke van Leunen.
Oostrum-aanvaller Kenny Lommen (rechts) in een fel duel met Quincy Linke van Leunen. Foto: Lotte Kamphuis

Oostrum rukt verder op

Oostrum-Leunen 4-1 (3-1).

Doelpunten: 6. Kenny Lommen 1-0; 18. Mark Hendrix 1-1; 24. Chris Wilschut 2-1; 44. Roy van Delft 3-1; 76. Marwin Hermans 4-1. Scheidsrechter: Clijsen (Maarheze). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Kenny Lommen en Cas Wilmsen (Oostrum).

Oostrum: Kessels; Driessen (64. Fleurkens), Verlinden, Ruben Nohlmans en Janssen; Van Delft, Wes Wilmsen en Dennis Nohlmans; Lommen (72. Gommans), Hermans en Wilschut (64. Cas Wilmsen).

Leunen: Timo Litjens; Manders, Thomas Litjens, Linke (61. Pim Weijs) en De Kok; Mooren, Hendrix (46. Loenen) en Gielens; Van de Winkel, Vullings (68. Thomas Weijs) en Jacobs.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Door de 4-1 derbywinst op Leunen rukte Oostrum op naar de tweede plaats in de vierde klasse F. De rood-witten naderden lijstaanvoerder Ysselsteyn tot op een punt. Toch verkeerde de Oostrumse ploeg tegen laagvlieger Leunen niet in kampioensvorm.

"We hebben inderdaad niet laten wat we kunnen. Alhoewel we heer en meester waren. Het krachtsverschil was net als in de eerste wedstrijd tegen Leunen wel erg groot", vond trainer Ron Spruit. "Het belangrijkste was dat we vandaag drie punten pakten." Zonder de geblesseerden Robin Arts en Jannes van Berne schoot de thuisploeg fel uit de startblokken. Prins Kees Gommans en zijn adjudant Rein Fleurkens – een week eerder nog heersers over het rijk van de Karklingels – begonnen op de bank.

Na vier minuten ontsnapte Leunen aan een achterstand toen Chris Wilschut op de paal schoot. Direct daarna was het toch raak. De Leunse vedediger Quincy Linke verslikte zich in Chris Wilschut die op rechts doorbrak. Kenny Lommen verzilverde de voorzet: 1-0. Leunen wist af en toe uit te breken. De Oostrumse defensie lette niet goed op toen Stefan Jacobs vanaf links de bal meegaf aan de opkomende Mark Hendrix. De middenvelder stond plotseling oog in oog met goalie Ralph Kessels en scoorde beheerst de 1-1. "Die tegengoal ontstond door gemakzucht", zei Ron Spruit.

Uit een corner van Dennis Nohlmans, die vlak daarvoor de paal trof, waagde Chris Wilschut een halve omhaal en Oostrum leidde weer: 2-1. Even voor rust stond Dennis Nohlmans met een verre inworp aan de basis van de 3-1 die Roy van Delft binnenkopte. In de tweede helft was het weer bar en boos. Slechts een handvol supporters trotseerde wind en regen langs de lijn. Alle andere toeschouwers zochten beschutting onder het grote afdak voor de kantine. Het voetbal werd er niet beter op. Ron Spruit spoorde zijn manschappen aan om het tempo hoog te houden Leunen kon na rust weinig meer uitrichten. Doelpuntenmaker Mark Hendrix vroeg voor rust al om een wissel. Hij werd tijdens de theepauze vervangen door Leandro Loenen. Een minpunt voor Oostrum was dat Kenny Lommen en Cas Wilmsen geel kregen vanwege commentaar. "Niet slim van ze. Dat wisten we van tevoren", zei Spruit die geen goed woord voor de arbiter over had. "Hij maakte er een potje van."

Marwin Hermans dook na de pauze twee keer in kansrijke positie voor het Leunse doel op. Maar de topschutter had zijn vizier niet op scherp staan. Een kwartier voor tijd kreeg Hermans zijn derde kans en nu was het wel raak: 4-1.