Groencursus IVN Geijsteren-Venray

Venray | IVN Geijsteren-Venray start in het voorjaar met een groencursus. De cursus, voor mensen met belangstelling voor de natuur is de ideale gelegenheid om meer te leren over de natuur in de gemeente Venray.

De deelnemers leren kijken, voelen, ruiken en begrijpen. Resultaat is dat ze na de cursus de natuur nog intensiever zullen beleven dan voorheen. De groencursus start op woensdag 22 maart met een inleiding over de geologie van Venray en eindigt op zaterdag 10 juli met een dagwandeling en de officiƫle afsluiting.

In de tussenliggende periode worden de deelnemers op vier zaterdagochtenden getrakteerd op interessante excursies in de natuurgebieden Boshuizerbergen, Heidse peel, Castenrayse vennen en Geijsterse bossen. Op de woensdag, voorafgaand aan de excursies, is er telkens een theorieavond in De Kemphaan in Venray. Tijdens deze avonden wordt het ontstaan en de specifieke flora en fauna van elk gebied besproken.

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@ivn-geijsteren-venray.nl. Kijk voor meer informatie over de data van excursies en lesavonden op de website www.ivn-geijsteren-venray.nl/cursussen.