Hoofdkantoor Rabobank naar Venray

Venray | Rabobank Horst Venray gaat vanaf eind 2017 haar kantoorpand aan het Schouwburgplein in Venray als hoofdkantoor gebruiken. De bank sluit haar kantoor aan de Spoorweg in Hegelsom. Dat schrijft ze in haar ledenmagazine.

Het aantal medewerkers is de afgelopen jaren afgenomen en als gevolg daarvan staan de kantoren in Hegelsom en Venray deels leeg, meldt Rabobank. Daarom is besloten de vestiging aan de Spoorweg te sluiten en wordt het pand in Venray het kernkantoor. Daarnaast wordt volgens de bank een andere, meer zichtbare locatie gezocht voor het kantoor in het centrum van Horst.

"Bij de fusie in 2013 waren beide gebouwen écht nodig", meldt Rob Knoops, directievoorzitter Rabobank Horst Venray. Rob. "Vernieuwingsslagen, maar meer nog de governancewijziging binnen Rabobank hebben ertoe geleid dat een aantal medewerkers is gehuisvest op andere locaties van de Rabobank, bijvoorbeeld in Roermond en Venlo."

Daarnaast zijn steeds meer backofficewerkzaamheden inmiddels geautomatiseerd. Het op een andere wijze organiseren van werkzaamheden leidde dus tot een forse afname van medewerkers. "We moeten reëel zijn en kijken wat alles overwegend het beste is voor de bank, maar óók voor onze klanten", vervolgt Knoops. "De huidige bezetting leent zich om te huisvesten in één van beide kernkantoren. We willen dicht bij onze klanten zijn, goed zichtbaar en benaderbaar." Na afstemming met de raad van commissarissen en de ledenraad werd het kantoor aan het Schouwburgplein in Venray het meest geschikt bevonden. "Met 'dichtbij' als achterliggende gedachte is daarmee meteen ook de keuze gemaakt voor het zoeken naar een andere, meer zichtbare, locatie in het centrum van Horst. We gaan dus zowel in Horst als in Venray investeren. Het bouwen van nieuwe kastelen of paleizen is voor onze bank nooit een optie geweest; bij de fusie niet en nu is dat niet anders."

Vanuit het coöperatieve karakter van Rabobank Horst Venray heeft de directie de ledenraadsleden betrokken bij het huisvestingsvraagstuk in Horst en Venray. "We hoeven dit formeel niet te doen, maar vinden het belangrijk om draagvlak te hebben bij het maken van onze keuze", vervolgt Rob Knoops. "De ledenraadsleden stelden ons goede kritische vragen en waren daarna zonder meer positief over dit voorstel. Vanaf maart gaan we de voorbereidingen voor de inpandige aanpassingen opstarten om het bankgebouw en de werkplekken in Venray moderner, transparanter en flexibeler te maken. Dit inspireert de medewerkers en ook de klanten.", aldus Rob.

De financieel adviseurs en de collega's in de bankhal in Venray blijven gewoon voor klanten bereikbaar. "De planning is dat we eind 2017 met alle medewerkers in Venray aan de slag kunnen. Tegen die tijd hopen we ook zicht te hebben op een ander pand in het centrum van Horst. "We zoeken een plek waar klanten zich bewegen en waar Rabobank Horst Venray dichtbij kan zijn en blijven."


Arrestatie in tbs-kliniek

Oostrum | De politie hield maandagochtend rond 7.30 uur in tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum een 45-jarige man aan voor een schietpartij in Oss.

De man zou op woensdag 1 april 2015 op de bewoonster van een huis in Oss hebben geschoten. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. De schutter sloeg op de vlucht. Het onderzoek naar de schietpartij in Oss gaat, ondanks de aanhouding, onverminderd verder. Het rechercheteam is nog steeds op zoek naar meer informatie.

In het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant werden maandagavond nieuwe feiten rond het onderzoek gepresenteerd. De tbs'er die maandagochtend gearresteerd werd, zit momenteel vast in de Rooyse Wissel vanwege een gewapende overval op een winkel op vrijdag 27 maart 2015 in Holten in Overijssel. De man werd in april van dat jaar in Duitsland aangehouden.


Dorpsraad Leunen naar Boskoop

LEUNEN | Twee leden van de dorpsraad van Leunen namen afgelopen zaterdag deel aan de excursie naar het Polenhotel in Boskoop. Het werd georganiseerd door Hoek-Maessen, de initiatiefnemer van het Polenhotel in de oude melkfabriek in Leunen.

Ook de wethouders Jan Loonen (CDA) en Martijn van der Putten (D66) waren van de partij. Evenals raadsleden van CDA, D66, inVENtief en PP2. Het complex in Boskoop, waarin 350 arbeidsmigranten verblijven, zou vergelijkbaar zijn met de beoogde accommodatie aan de Leunseweg. "We kregen een positief verhaal gepresenteerd", zei dorpsraadvoorzitter Jeroen van de Leur maandag in het dorpsradenoverleg. "Maar het was niet echt vergelijkbaar. Met minder mensen op een kamer en drie in plaats van vier bouwlagen."

Ook de ligging in Boskoop wijkt nogal af van de beoogde locatie in Leunen. "In Boskoop ligt het buiten de bebouwde kom op een industrieterrein aan een doodlopende straat", vertelde Van de Leur. "Het ligt er eigenlijk in het niets. De dichtstbijzijnde woning is pas op driehonderd meter. Het is toch anders als zo'n complex midden in een dorp ligt."


Smakt bezorgd over plannen spoorlijn

SMAKT | Bewoners en dorpsraad van Smakt zijn bezorgd over de verdubbeling van de spoorlijn midden in het dorp.

"Bij sommige bewoners loopt het spoor straks bijna door de voortuin", zei dorpsraadlid Jeanne Jansen maandag in het dorpsradenoverleg. "Ook komen er wissels midden in het dorp. Het lijkt allemaal niet zo veilig."

De afsluiting van de spoorwegovergang bij het Pelgrimshuis, is evenmin in goede aarde gevallen. Binnenkort hebben de dorpen Smakt, Oostrum, Oirlo en Castenray een gesprek op het kantoor van ProRail in Eindhoven om de problemen te bespreken.