Lenteconcert

Oostrum | De Aostrumse Zangkompeneej houdt op zaterdag 25 maart het jaarlijkse lenteconcert in zaal Back in Time in Oostrum.

Medewerking wordt verleend door De Maasgalm uit Loom, Bobowaro uit Bergeijck, De Baolderse Hofzengers uit Baarlo en de Aostrumse Zangkompeneej uit Oostrum. De Maasgalm is een gemengde zangvereniging van twintig actieve leden die voornamelijk lichte muziek zingen. Het koor staat onder leiding van Saskia Ramakers uit Baarlo. Bobowaro is een gemengde zanggroep, bestaande uit vijftig leden onder leiding van Kenny Jansen. Het koor brengt liederen van verschillende genres zoals pop, musicals en wereldmuziek.

De Baolderse Hofzengers telt vijftien leden en staat onder leiding van Martin Hermans. De Aostrumse Zangkompeneej heeft een zeer uitgebreid repertoire dat vooral bestaat uit populaire liederen. Het lenteconcert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.


Natuurwerkdag

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 12 maart van 9.30 tot 12.30 uur een natuurwerkdag in de Spurkt. De Spurkt ligt even ten noorden van Venray en is een klein, maar afwisselend natuurgebied met moerasbosjes, rietkragen, poelen en ruigtes. Een waar paradijs voor kleine zangvogels en amfibieƫn. Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) ondersteunt het project en stelt verschillende soorten gereedschappen, lieslaarzen, handschoenen en kruiwagens ter beschikking. Door de instructie vooraf kan iedereen meehelpen. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar mts.weijers@comveeweb.nl.