SP tegen besluit huisartsenpost

VENRAY | De SP verzet zich tegen de sluiting van de huisartsenpost in Venray in de nachtelijke uren. De partij is het niet eens met huisartsencoöperatie Cohesie. Die stelt dat er voor de patiënten in Noord-Limburg niets verandert.

"Iemand die in de nacht acuut een huisarts nodig heeft, moet nu nog langer wachten", zegt raadslid Ronald van Hal. "Dit besluit is verre van doordacht. Het moet van tafel." Voor spoedgevallen kunnen patiënten vanaf 3 april tussen 's avonds elf uur en 's ochtends acht uur alleen nog terecht bij de spoedpost in Venlo. Op dinsdag 22 februari werd de gemeenteraad door het college geïnformeerd over het besluit van Cohesie. Een dag later verscheen het persbericht. Het stoort de SP dat de gemeenteraad niet eerder is gehoord over dit ingrijpend besluit.

"Huisartsenzorg is wezenlijke zorg en moet voor iedereen beschikbaar blijven", vindt Van Hal. De SP maakt zich zorgen over de toekomst van de huisartsenpost in Venray. De socialisten verzetten zich jaren geleden al tegen de dreigende sluiting van nachtdienstapotheek in De Wieënhof. De nachtapotheek werd bijna een jaar geleden toch gesloten. De SP heeft opheldering gevraagd aan het college.